kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sampras da gitti

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda 9 numaralı seribaşı Rus Marat Safin, 8 numaralı seribaşı Pete Sampras'ı 3 saat 33 dakikada yenip çeyrek finale çıktı

Safin'den süper sonuç
Ve Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda bir favori daha elendi. Erkeklerde 4.tur maçında 9 numaralı seribaşı Marat Safin, 13 kez Grand Slam şampiyonu olarak rekor kıran 8 numaralı seribaşı ABD'li Pete Sampras'ı nefes kesen bir maçtan sonra 6-2, 6-4, 6-7 ve 7-6 yenerek çeyrek finale çıktı.

Safin iyi başladı
Rus raket, tek erkeklerde Grand Slam kazanmış tek tenisçi olarak kalırken, 2000 ABD Açık finalinde mağlup ettiği rakibine rövanşı da vermedi. Dünkü maça kadar set kaybetmeyen Safin, ilk iki çok rahat bir şekilde alarak, öne geçti. Ancak 3. sette canlanan Sampras, tie-breakle Safin'e 7-6 üstünlük sağladı ve setlerde durumu 2-1'e getirdi.

Son gülen Safin
İki tenisçi 4. sette de tie-break'e kaldı. Korttaki seyircilerin hop torup hop kalktığı tie-break sonunda Safin, Sampras'ı 10-8 yenerek, 3 saat 33 dakika süren maçı 3-1 kazandı ve çeyrek finalde Güney Afrikalı Wayne Ferreira ile eşleşti. Günün diğer maçlarında ise Şilili Marcelo Rios, 23 numaralı seribaşı Ekvador'lu Lapentti'yi 7-5, 6-1 ve 6-4 mağlup ederken, 7 numaralı seribaşı Alman Tommy Haas, İsviçreli Federer'i 3-1 yendi.

Haas bırakmadı
Haas, ilk seti, 7-3'lük tie-break sonucu 7-6 alırken, Federer ikinci seti 6-4, üçüncü seti 6-3 kazandı. Alman raket sonraki iki seti 6-4 ve 8-6 alarak çeyrek finale yükselen isim oldu. Güney Afrikalı Wayne Ferreira da, İspanyol Albert Costa'yı 3-2 yendi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır