kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Saddam'a bir uyarı daha

Ecevit, ABD'nin Saddam konusunda çok net olduğunu belirterek Irak liderini "Kendine çeki düzen ver" diye uyardı
Başbakan Bülent Ecevit, TRT-1 kanalında ABD Başkanı George Bush'la yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı. Ecevit, Bush'un Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'e tahammül edemediğini belirterek, "Saddam kendisine çeki düzen vermeli" dedi. Ecevit, Beyaz Saray'daki görüşmede Bush'un kendisine Saddam'la ilgili şu sözleri söylediğini aktardı: "Saddam'a tahammülüm yoktur. Saddam kötü bir adamdır, iktidarda kaldığı sürece kötü işlere tevessül edecektir. Değerlendir- melerimiz bizi farklı bir yola başvurmaya sevkederse, önceden sizinle mutlaka görüşeceğiz. Irak'a adım atacak olursak, başarılı olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu da Türkiye için olumlu olacaktır."

Ecevit, Bush'un bu sözlerini şöyle değerlendirdi: "ABD düşünme, arayış sürecinde. Bir umut ışığı var. Diplomatik yollardan sonuç çıkmazsa, yapacağımızı biliriz, diyor. Benim çıkaracağım iyimser yorum; Sayın Saddam Hüseyin, kendine çeki düzen vermelidir. Karşısında ABD değil, hemen hemen bütün dünya vardır. Eğer BM görevlilerini topraklarına almazsa, yalnız Irak'ın değil, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun başına büyük işler açacaktır. Sayın Bush'un sözlerini Saddam Hüseyin'in ciddiyetle değerlendirmesi gerekir. Bilhassa Bush'un ağzından bunu söylemek istedim."

ABD TÜRKİYE'SİZ OLAMAZ
Irak'ın BM denetçilerine kapılarını açması halde, ambargonun kalkacağı umudu taşıdığını belirten Ecevit, "Bu, Irak'ın vereceği sınava bağlıdır. Sayın Bush'un sözlerinde umut ışığı var" dedi. Ecevit, Bush'un müdahale kararı halinde, önceden Türkiye'ye danışacağı ifadesinin de "sadece nezaketen söylenmediğini" kaydetti. Ecevit, şöyle devam etti: "Herhalde yola çıkmadan önce bile Türkiye ile bazı hazırlıkları yapması gerekir. İncirlik Üssü'nün işlevi değişecektir, bir bakıma. ABD bizimle stratejik işbirliğine çok büyük önem vermektedir. ABD'de bu kez gördüğümüz yakın ve sıcak ilgi bunu gösteriyor. ABD Türkiye'siz yapamaz. Türkiye toprakları olmadan kolay kolay bir harekat yapamaz. Sayın Bush'un bu sözleri boş söz değil."

AVRUPA BİZE İHANET ETTİ
Ecevit, ABD'de İkiz Kuleler enkazını ziyareti sırasındaki duygularını ise "Amerikalılar'ın acılarını bir kez daha yüreğimizde duyduk" diye ifade etti. AB'nin terörist örgüt listesine değinerek "Terör konusunda Türkiye'nin ihanete uğradığını" da belirten Ecevit, ABD'nin ise çok yakın davrandığını kaydetti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır