kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yanlış işler yapıldı

Türk, "Çok sansasyonel operasyonlar yapıldı, insanlar tutuklandı, sonra da bırakıldı. Çok acı çekenler oldu" dedi
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, DGM Yasası'ndaki değişikliğin uygulamadaki aksaklıklardan kaynaklandığını belirterek, "Bazı konularda aşırıya gidildi" dedi.

Türk, Hakimevi'nde dün gece yargı muhabirlerine bir yemek verdi. Yemekte, bakanlığının çalışmalarını anlatan Türk, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türk "DGM yasasındaki değişiklik yolsuzluklarla mücadeleyi zaafa uğratacak mı?" diye sorulunca şunları söyledi:

"Çıkar Amaçlı Suç Örgütleri ile Mücadele Yasası çok yeni bir yasa olmasına rağmen, kısa sürede aksaklıkları ortaya çıktı. Bazı konularda aşırıya gidildi. Tabii bu yanlışlar görüldüğü yerde düzeltilir. Gereksiz yere insanları suçlu hale getiremezsiniz. Çok sansasyonel operasyonlar yapıldı, insanlar tutuklandı. Sonra da serbest bırakıldılar. Ama bu arada çok acı çekenler oldu. Asıl böyle yaparak gerçekten yolsuzluk yapanlarla yapılan mücadeleyi zaafa uğratmış olursunuz.." Bakan Türk DGM Yasası'nda yapılan değişiklikle yolsuzluklarla daha etkin mücadele edileceğini savunarak, "Sadece 8 ilde DGM'ler var. Oysa Ağır ceza mahkemelerinin sayısı 186" dedi.

ÖCALAN AÇIK GÖRÜŞ YAPTI
Bakan Türk, bir soru üzerine PKK'nın başı Abdullah Öcalan'ın da açık görüşten yararlandığını açıkladı. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun da, Öcalan'ın açık görüşten yararlanmak için cezaevi idaresine dilekçeyle başvurduğunu söyledi. "O da her hükümlüye tanınan haklardan yararlanıyor" diyen Ertosun, Öcalan'ın bu talebinin kabul edildiğini ve yılbaşında kızkardeşleriyle açık görüş yapmasının sağlandığını bildirdi. Bakan Türk ise, "Öcalan açık görüş bile yapıyor. Tabii tek başına kalması onun özel durumundan kaynaklanıyor" dedi.

AYDINLAR SORUMLU
F tipi cezaevlerinde "tecrit" denilebilecek koşulların ortadan kaldırıldığını ifade eden Türk, şunları söyledi: "Bugün F tipi cezaevlerinde tecritten söz etmek mümkün değildir. Bu cezaev- lerinin tecrit niteliğinde olduğunu söyleyen aydın- lardan kaçı bu cezaevlerini görmüştür? Hiçbir sanatçı burayı ziyaret etmemiştir. Ölüm oruçları- nın sürmesinde aydınların sorumluluğu var."

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır