kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu kıyafetleri kim giyiyor kardeşim!

Son zamanlarda modacılara bir haller oldu. Yerli-yabancı, neredeyse bütün defilelerde mankenlerin göğüsleri fora... Sanki elbise değil, çıplaklık satılıyor. Türkiye'nin önde gelen modacılarına sorduk: "Bu elbiseleri kim satın alıyor. Bunun adı moda mı, teşhir mi ?" İşte savunmalar:

CENGİZ ABAZOĞLU: Ünlü kadınlar özel partilerde giyiyor
Podyum bir tiyatro sahnesi gibidir. Model rolünü oynar ve gösterisini bitirir. Bu bir şovdur. Dünyada da 2000'li yıllarda bu anlayışla koleksiyonlar üretiliyor. Bütün modacıların bir fantezi dünyası var. Bu fantezi dünyalarını podyumda gösteriyorlar. Ayrıca bu kıyafetlerin tabii ki bir alıcısı var. Ama basına kapalı özel davetlerde giyiyorlar. Sadece Paris ya da New York'ta yaşayan kadın için değil, İstanbul'da yaşayan bir kadın için de bu tarz giysiler hazırlanıyor.

YILDIRIM MAYRUK: Kimse giymiyor tek amaç şov
Bu kıyafetler şov amaçlı hazırlanır. Hiçbir gazete kapalı elbiseyi basmıyor. Her zaman sansasyonel elbise basında yer alıyor. Hepimizin, bütün modacıların gayesi medyada yer almaktır. Bendeki kıyafetlerin hepsinin alıcısı vardır. Ama içine astar konarak satılıyor. Hangi erkek karısının göğsü açık dışarıya çıkarır. Bunu yurtdışında da göremezsiniz. Abazoğlu'na katılmıyorum. O elbiseler basına kapalı mekanlarda da giyilmiyor. Çok bayağı durur çünkü.

VURAL GÖKÇAYLI: Bu moda değil düpedüz teşhir
Modada her zaman gizemli bir erotizm vardı. Ama hiçbir zaman bugünkü gibi aşağılık bir şekilde teşhircilik yoktu. Şimdi biz ne yapıyoruz, dikkati çekebilmek için ne kadar çıplak manken varsa podyuma çıkarıyoruz. Defilelerde çıplaklığı kullanmak Amerikanvari bir reklam. İyi bir şey yapıyorsanız buna gerek kalmaz. Ben koleksiyonlarımda sadece elbisemi gösteriyorum. Mankenlerin göğsüne, bacağına ihtiyacım yok.

AHMET ERASLAN: Bütün dertleri medyatik olmak
Moda bu değil, kesinlikle şov. Tabi her modacının kendi tarzı var. Benim koleksiyonumda çıplaklık olmaz. İstesem bir mankenin önüne gül takarım göğüslerinin ucuna da Yıldırım Mayruk'un yaptığı gibi bir şeyler koyar podyuma çıkarırım. Ama bu benim sanatım olmaz. Daha fazla basında yer almak için yapılıyor. Bu kıyafetlerin Türkiye'de satıldığına da inanmıyorum. Kim diyorsa bunu moda için yapıyorum, inanmayın.

MODANIN BİRİNCİ KURALI: MEME DIŞARI!
Dünyaca ünlü modacılar 2002 ilkbahar-yaz kreasyonlarını Paris moda günlerinde görücüye çıkartıyor. Yüzlerce farklı tasarımın yer aldığı defilelerde ortak tek nokta var: Göğüsler dışarda! Gaultier'den Versace'ye kadar birçok modacı son tasarımlarında mankenleri giydirmeyi değil, soymayı hedeflemiş. Bu görüntüler erkeklerin yüreklerini hoplatıyor ama çıplaklığın dozunun kaçtığını düşünenler soruyor: " Azalan yaratıcılığınızı gizlemek için mi soyuyorsunuz?"

Gülşen YÜKSEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır