kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kıbrıs'taki Barış Surecinin Perdearkası.

HASAN ÖZFİDAN

Biliyorsunuz, Meclisteki Kıbrısla ilgili kapalı oturumun ardından, ülke Yöneticilerinin Kıbrısla ilgili destekleyici açıklamarının sona erdiği gözlemlenmektedir. Bunun yanısıra Sayın, Rauf Denktaş ise, güney Kıbrısla uzun süreden beri kesmiş olduğu diyaloglara yeniden başlamış ve Kıbrıs ta Barışa doğru hızlı adımlarla ilerlenmeye başlanmıştır.

Bütün bunları art arda koyduğumuzda Mecliste kapalı oturumda alınan kararı tahmin etmek pekte güç değildir.

Konuyla ilgili olarak 1999 Yılından beri savunduğum ve Sabah Gazetesinin bu köşesinde 16.09.2001. Tarihinde "Hastalık Doğru Teşhis edilmelidir." Başlıklı yazısıyla dile getirdiğim kon ları, aşağıda görüş ve eleştirilerinizi almak üzere tekrar huzurlarınıza sunarım.

SAYGILARIMLA.

Yaşar Özfidan.

Ekonomistf - Bilisayar Programcısı.

HASTALIK DOĞRU TEŞHİS EDİLMELİDİR

HASAN ÖZFİDAN
Ülkemizdeki yüksek Enflasyon, bilindiği gibi yaklaşık 25 Yıldır davam etmektedir. Buda 1974 Kıbrıs Barış Harekatına tekabül etmektedir. Askeri operasyon sonrası, ülkemiz ekonomisi ağır yara almıştır. Buna uyguladığımız Kıbrıs Politikası sonucu, batı ülkelerinin Uluslararası Siyasette ve her alanda bizi dışlamasıda eklenince, dünyanın ekonomik yönden iyiye gittiği dönemleri yabana götürmüş olduğumuz, açıkça görülmektedir.

Bunun sonucu, ekonomik kriz ve daha sonrada 1980 ihtilali gelmiştir. İhtilal sonrası, yabancı ülkelerin bize uyguladığı dışlama ve Ambargo Politikaları artarak devam etmiştir. Buna, globalleşen Dünyadaki Ekonomik Krizlerinde eklenmesiyle ülkemizin durumu, her geçen gün dahada kötüye gitmiştir. Buduruma, ihtilal sonrası yapılan Anayasanın geçerliliğini hala koruması ve gelişen Dünyadaki yeniliklere ve değişikliklere kapalı olmamızında eklenmesiyle, sosyal patlamanın konuşulduğu bugünlere gelinmiştir.

Komşumuz Yunanistanla yakın bir geçmişe kadar ekonomik güçlerimiz aynıydı. Birbirine benzer olan kültürleri ve yapıları paylaştığımız Yunanistan ise, bizim yapamadıklarımızı yaparak 1980 sonrası Dünyada gelişen bütün olumsuzluklara rağmen, bugünkü iyi durumuna gelmiştir.

KISA SÜREDE YAPILMASI GEREKEN ÖNLEMLER.
Halkımız, yaşanan bu krizlere kendince bir önlem almış ayağını yorganına göre uzatarak küçülmüştür. Buna karşılık, devlet küçülememiştir. Enkısa zamanda Devlet ve Ordu hızla küçülmelidir.

ORTA VE UZUN VADEDE YAPILMASI GEREKENLER.
Bununla ilgili olarak, ülkesini ve ATATÜRK ü seven bir vatandaş olarak Susurluk kazasından sonra Ülkemizi Ekonomik ve Siyasi yönden daha iyiye götürmek için, ciddi bir Rapor Hazırladım ve başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere ilgili bütün yerlere gönderdim.

Uzun araştırmalar sonucu, yaklaşık 3 Yılda hazırlamış olduğum bu Raporumda değindiğim konuların tamamı, aynı anda uygulamaya sokulmadığı müddetçe Ülke sorunlarının çözümlenemeyeceğine ve başka Çözüm yolunun olmadığına inandığımı her defasında ilgili yerlere belirttim.

Bugünlerde konuşulan, hatta bundan sonrada konuşulabilecek konuların çoğunu ve Çözüm Yollarını bundan Seneler önce, ilgili yerlere bildirdim.

Vatandaşın Seçimlerde oy kullanırken, sırada çok beklememesi için alınması gereken önlemlerden tutunda, enince Detaylarına kadar hazırlamış olduğum çözüm önerilerine www.ekonomikcozum.com Adresindeki Siteden ulaşabilirsiniz.

Burada anlayamadığım bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Neden, akademisyenler ve aydın yazarlar bu gerçeklere değinmiyorlar yada dile getiremiyorlar?

Görüş ve eleştirilerinizi almak üzere, bilgilerinize sunarım.

SAYGILARIMLA.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır