kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

60 yıl yedi, çıldırdı

Mahkemedeki iyi hali nedeniyle cezası 36 yıla indirilen liseli genç, jiletle boynunu kesti
Adana'da bıçaklı gasp suçundan yargılanan Mehmet Ali Çevik (19) adlı liseli genç, dün son kez hakim karşısına çıktı. Seyhan Oteli yakınlarında 3 öğrenci ve okuduğu Çobanoğlu Meslek Lisesi'nde de bir öğrenciden 2 cep telefonu, 1 altın zincir ve yaklaşık 1.5 milyon lira gasp ettiği öne sürülen genç, suçlamaları kabul etmedi. Gencin avukatı da müvekkilinin cep telefonlarını ödünç aldığını belirterek, "Hatta karşılığında saat ve kolyesini vermiştir. Gasp suçu işlenmemiştir. Tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

100 YIL HAPSİ İSTENİYORDU
Mahkeme heyeti, verilen aradan sonra liseli genci gasp suçundan toplam 60 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Çevik'in cezası, daha sonra ömür boyu hapse ve duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak 36 yıl ağır hapse çevrildi. Kararın ardından dilinin altına gizlediği jileti çıkartan genç, "Ben suçsuzum. Beni öldürün daha iyi" diye bağırdı. Jiletle boynunu kesen çılgın genç, baygınlık geçirdi. Adliyede ilk tedavisi yapılan Çevik, karar yüzüne karşı okunduktan sonra Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çevik'in avukatı, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

ABLANIN ÇIĞLIKLARI
Duruşmayı izleyen gencin ablası Fatoş Çevik, kardeşinin yere düşmesi üzerine sinir krizleri geçirdi. Çığlıklar atıp kardeşine ulaşmaya çalışan genç kadın uzun süre sakinleştirilemedi. Fatoş Çevik, "Kardeşim bu kadar cezayı alacak ne yaptı" diye gözyaşları döktü. Mehmet Ali Çevik'in annesi de duruşmada fenalık geçirdi.

TECAVÜZDEN YARGILANIYORDU
Gasptan 36 yıl yiyen liseli Mehmet Ali Çevik, aynı zamanda sınıf arkadaşı N.Y.'ye tecavüz girişiminde bulunmaktan da yargılanıyordu. N.Y.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan genç, N.Y ile çekilen samimi pozlarını mahkemeye delil olarak sunmuştu. Dava sonunda 1 yıl 11 ay hapis cezası alan gencin bu cezası ertelenmişti.

Nazan ERDEM



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır