kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Etiketler kilo verdi

Yılın son aylarında dolara paralel olarak artan pek çok ürünün fiyatı Ocak başından bu yana yüzde 20 geriledi. Rami, etiket değiştirmekten yoruldu
Doların ani yükselişiyle 2001'in son aylarını yüzde 90'a varan oranda zamlarla tamamlayan pek çok temel tüketim ürünü, yeni yılla birlikte fiyatlardaki şişkinlikten kurtulmaya başladı. Özellikle pirinç, nohut ve çiçek yağında üreticinin ihracata yüklenmesi nedeniyle yüzde 23-90 arasında zamlanan fiyatlar, doların düşüşe geçmesi ve ekonomideki olumlu gelişmelerle yavaş yavaş düşmeye başladı. Dolardaki düşüş, fiyatlar da düşer beklentisiyle market ve bakkalların mal alış hızını da yavaşlattı, satış noktaları stoklara yüklenmeye başladı.

Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren Rami Gıda Toptancıları Derneği Başkanı Günay Kotil, toptancılarla birlikte marketlerin de fiyatları düşürmeye başladığını belirterek, "Dolardaki düşüş ve hükümete olan güven 2001'in sonunda aşırı yükselen fiyatları düşürdü. Sadece bakliyatta değil, deterjan ürünlerinde de yüzde 20 düşüş var" dedi.

Metro Grosmarket Genel Müdürü Hakan Ergin de piyasada mal alışverişinde ciddi bir sıkışıklık yaşandığını söyledi. Doların düşüşe geçmesiyle, market zincirleri ve bakkalların mal almaktan çekinir hale geldiğini anlatan Ergin, "Herkeste fiyatlar da geriler beklentisi var. Piyasa kilitlenmiş durumda. Kimse mal almak istemiyor. Herkes önce stok eritmeye bakıyor. Üretici firmalar çok zor durumda" diye konuştu.

İŞTE FİYATLAR
ÜrünEski fiyatYeni fiyat
(Kilogram)(Bin TL)(Bin TL)
Pirinç1.100900
Nohut1.100850
Barburya13001050
Fasulye17501350
Çiçek yağı2.0001450
Zeytin18001250

Esen Evran PİŞİRİCİ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır