kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Kaçak El Kaideciler arasında Türkler de var
Time dergisi dün piyasaya çıkan son sayısında Mezar-ı Şerif'in kuzeyindeki bölgelerde ve Helmand bölgesindeki dağlarda gizlenen El Kaide militanları arasında Türkler'in de bulunduğunu yazdı. Dergiye göre Pakistan sınırındaki bölgede 2 bin kadar El Kaide militanı bulunuyor. Bu militanlar ihtiyaçlarını Pakistan'daki Paktia ve Paktika'daki üslerinden karşılıyorlar. Yerel yöneticiler de dağlardaki El Kaide militanları karşısında çaresiz kalıyor. Bölge valisi Paşa Han Zadran dergiye kentleri ve yolları kontrol edebildiklerini ancak dağların kontrolünün halen militanlarda olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin asıl korkusu Irak'ın bölünmesi değil
Newsweek dergisi, Türkiye'nin laik, demokratik ve batı yanlısı yönetimiyle İslam'ın geleneksel imajını yıkan modern bir ülke olduğunu belirtti. Ülkedeki İslamcı partilerin bile AB üyeliğine sıcak baktığını yazan Newsweek, Türkiye'nin en büyük sorununun Irak olduğunu ifade etti. Dergiye göre Türkiye'nin kabusu Kuzey Irak'ta kurulacak bir Kürt devleti değil, ordunun Irak'ı işgal harekatına katılması. Türk generaller, ABD yönetiminin Ankara'ya Irak'ın bölünmeyeceği konusunda verdiği garantiye de inanmıyor. Savaşın başlamasının ardından verilen sözlerin unutulacağını savunuyorlar.

"Irak lideri Saddam 6 ay içinde devrilecek"
Amerİkan New York Post gazetesi, Başkan George W. Bush yönetiminin gizli bir plan geliştirdiğini yazdı. Irak lideri Saddam Hüseyin'in 6 ay içinde devrileceğini öne süren gazete, "Afganistan yönetimi ile birlikte hareket edilecek. Iraklı özgürlük savaşçılarını Amerikan askeri birlikleri destekleyecek" dedi. ABD hükümetinden bir yetkili, "Başkan'ın yakın çevresinde Saddam'ın iktidardan uzaklaştırılması konusunda genel fikir birliği oluştu" diye konuştu.

Çocuk yapmak için erkeğe gerek kalmadı!
Amerikalı bilimadamları kadın genlerini kullanarak suni sperm üretmeyi başardı. Chicago kentindeki Üreme Genetiği Enstitüsü uzmanları, bir kadından alınan genleri kullanarak suni sperm üretti. Halen deneme aşamasında olan ve 2 yıl sonra uygulamaya geçilecek yöntemin, kemoterapi tedavisi gördüğü için çocuk sahibi olamayan erkekler ile lezbiyenler için önemli bir gelişme olduğu belirtiliyor. Kimi uzmanlar ise suni spermin büyük risk yaratacağını belirtiyor.

Ayağı kırıldı
Pongsee adlı dişi fil ayağını kırınca yetkililer seferber oldu. Pongsee, yaşadıkları ormanlık araziyi kıtlık yüzünden terk edip Bangkok'a inen yüzlerce filden biri. Kent yaşamına alışamayan fil, ayağını kırdı. Vinç yardımıyla yakındaki hastaneye kaldırılan Pongsee, tedavi altına alındı.

Göbek güzeli
Çingeneler kendi güzellik kraliçelerini seçtiler. Romanya'daki yarışmada kraliçe adayları sadece güzellikleriyle değil göbek dansı şovlarıyla da değerlendirildi. Hem en güzel, hem de en iyi göbek atan çingene güzeli olduklarını göstermek isteyen onlarca genç kız kıyasıya göbek attı!

Rusya'da monica operası
Monica Lewinsky, Rusya'da bir operaya ilham kaynağı oldu. 'Monica Kremlin'de' adlı opera hem KGB hem de CIA adına çalışan bir çifte ajan olan Monica'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kremlin Sarayı'nda karşılaşmasını anlatıyor. Monica operasına ilginin büyük olduğu ve biletlerin şimdiden kapışıldığı belirtiliyor.

Harry asker olacak
İngiltere veliaht prensi, Prens Charles'ın uyuşturucu bağımlısı oğlu Harry, asker” okula gönderilecek. 17 yaşındaki prens liseyi bitirdikten sonra askeri okula devam edecek ve sıkı ordu disiplini sayesinde kötü alışkanlığından kurtulacak. Son olarak geçen hafta içerisinde Prens Charles'ın oğlunu sarayda marijuana içerken yakaladığı açıklandı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır