kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gevşemek yok

"Tüm futbolcular sahaya koşarak çıkacak ve maç sonunda koşarak terkedecek. Takım farklı öndeyken bile geri çekilmeyecek, bireysel şovlara asla izin verilmeyecek. Top hep kanatlarda olacak."

Sahaya koşarak gir, koşarak çık
Fenerbahçe Teknik Direktörü Werner Lorant, Antalya kampının son gününde futbolcularıyla bir toplantı yaparak, Samsun maçıyla ilgili emirlerini sıraladı. Alman hocanın yönetimindeki üç hazırlık maçında çok iyi bir görüntü sergileyen sarı-lacivertli takım, Samsun deplasmanında çok kritik bir sınavdan geçecek.

Bu zorlu sınav öncesinde işi sıkı tutan teknik direktör Lorant'ın ilk emri: Bütün futbolculara sahaya koşarak çıkacaklar, 90 dakika boyunca koşmaya bütün güçlerini sahaya yansıtacaklar ve bitiş düdüğünün ardından da soyunma odasına yine koşarak dönecekler.

Göbek yasak, tüm toplar kanatlara
Lorant'ın futbolcularına yaptığı diğer uyarılar şöyle: Maç sırasında göbek mümkün olduğu kadar kullanılmayacak. Kanatlardaki futbolcuların durumları uygun olmasa bile top sürekli bu bölgelere taşınacak. Yerini kaybeden futbolcuların boşluğu hemen arkadaşları tarafından doldurulacak. Orta alandaki futbolculardan savunmayı düşünme görevini göbektekiler üstlenecek. Tribünlerden gelen kötü tezahüratlara asla aldırış edilmeyecek. Hakemle kesinlikle tartışılmayacak. Rakip oyuncularla da futbolun kurallarının dışında uğraşılmayacak. Gereksiz kart görenler cezalandırılacak

Antalya kampında takım, performans olarak ortalamanın üstüne çıktı. Maksimum çaba sarfedilerek bu seviye korunacak. Rakip kim olursa olsun hafife almayın. Takım farklı öndeyken bile geriye çekilmek, skoru koruma çabasına girmek yok. Daha çok gol atmak için herkes elinden geleni yapacak. Defans geriye sarkık değil, öne doğru oynayacak ve rakibi ilerde karşılayacak. Daha çok ayağa paslar alıtacak. Laubaliliğe taviz verilmeyecek. Bireysellik unutulacak, takım oyunu ön planda tutulacak.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır