kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vurgun davası Ağır Ceza'ya gitti

Ankara 1 No'lu DGM, "Vurgun Operasyonu" davasında görevsizlik kararı vererek, dosyayı yetkili ve görevli ağır ceza mahkemesine gönderdi.
Mahkeme bu kararı, sanıkların eylemlerini 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamında değil, Türk Ceza Kanunu'nun 313 ve 314. maddeleri kapsamında değerlendirerek aldı. Dosya, Ankara nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderilecek. 361 sanıklı davanın dün yapılan 3'üncü duruşmasında Bayındırlık Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın da aralarında olduğu sanıkların işkence iddialarına duruşma savcısı Hakan Kızılarslan yanıt verdi. İddiaları "iftira" olarak niteleyen Kızılarslan, sanıklarla polislerin yüzleştirilmesini istedi. Kızılarslan, şöyle konuştu.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM
"Sanıkların sorgulanmalarının başından sonuna kadar insan hak ve hürriyetlerine azami titizlik gösterilmiştir. Kişilerin savunma haklarını kullanmaları demek, suçla mücadelede yasalara uygun ve idealistçe çalışan yargı ve kolluk mensuplarına iftira atmak ve töhmet altında bırakmak demek değildir. Örgütlü suçla mücadelede görev alan birimlerin kişisel ve mesleki onurları, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını arayanların idealleri ve gayretleri ve savunucusu oldukları milli değerler, salt kendisini suçtan kurtarmak çabasında olanların şahsi menfaatlerinin ve şov yapma isteklerinin çok üzerindedir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır