kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Karar doğru gerekçe yanlış

Kadın milletvekilleri: "Bikini defilesi yapılıyor diye değil, tarihi eserler tahrip olduğu için bu tür şovlar engellenmeli"
TBMM'ye bağlı milli saraylarda 'bikini ve transparan' kıyafetli defilelerin yasaklanmasına, muhalefetin yanı sıra iktidar partilerinden de destek geldi. Bazı milletvekilleri ve eski bakanlar ise "21'inci yüzyılda konuşmamız gereken konular bu değil"

AKP'li İdare Amiri Mehmet Elkatmış, konuyu Başkanlık gündeme getirdiğini ve MHP'li Ahmet Çakar'ın da kendisine destek verdiğini belirtti ve şöyle dedi:

"Dolmabahçe Sarayı'nın tabanı tamir edilmesine rağmen aşırı kalabalık yüzünden çökme tehlikesi altında. Bu etkinlikler sırasında paha biçilemeyen 2 metrelik dev şamdanlardan biri kırıldı. Yemek kokusu bile bu yapılara büyük zarar veriyor."

DEVLETİN CİDDİYETİ
* SP'li Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Lütfü Yalman: "Böyle şeylere devlet kurumlarında müsaade edilmemeli. Başka yerde yapsınlar. Devletin bir ağırlığı, ciddiyeti var. Bikini defilesi olmaz."

* SP'li Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Batuk: "Tarihi yapıya ve dokuya uygun defileler, Türk örf ve adetlerine uygun defileler yapılabilir. Onun dışındakileri uygun bulmuyorum."

* ANAP Genel Başkan Yardımcısı Miraç Akdoğan: "Farklı görüşler var. Meclis Başkanlık Divanı bu konuda henüz resmi bir karar almadı. Flaşların tarihi eserlere zarar verdiği görüşüne katılıyorum. Defilelerle ilgili konuda ise bir şey söylemek istemiyorum."

* Eski Turizm Bakanı ve ANAP Kars milletvekili İlhan Aküzüm: "Tarihi dokuyu zedelemeden ve tarihimizi koruyarak defile de yapılır, başka etkinlik de. Transparanmış, bikiniymiş, bunların tartışılması gereksiz."

KADINLARIN TEPKİSİ
* Yücel Erdener (DSP): Batı'da bu tür eserlerin bulunduğu yerlerde flaş kullanmak yasak. Bu açıdan karar doğru. Ama gerekçeyi kabul etmem mümkün değil.

* Gönül Saray Alphan (DSP): Eserlerin korunması gerekçesini anlarım ama bikini, transparan kıyafet defilesi yapılıyor gerekçesiyle böylesi bir imkanın kullanılmamasını anlayabilmem mümkün değil.

* Ayfer Yılmaz (DYP): Tanıtım açısından saraylar büyük bir potansiyeldir. Türkiye'nin tanıtımına yarayacak her türlü defile yapılabilir. Önemli olan ülkeye katkısıdır. Ama tarihi eserleri de korumak gerekir.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır