kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Çıldırtan sözler!

Masum görünen kimi sözler bazen insanı çıldırtıp elini kana bulamasına neden olabiliyor. Gazetelerin 3'üncü sayfası hiç yüzünden işlenen cinayet haberleriyle dolu
Her şeyin başlangıcı sadece masum bir soru ya da sıradan bir cevaptı. Gazetelerin 3. sayfasında sık sık gördüğümüz cinayetlerin satır aralarını incelediğinizde töre, namus ya da kan davasından çok bir süredir "Sana ne, diskoya gidebilir miyim gibi masum soruları ya da "Rock Hudson'a benziyorsun" gibi esprileri görüyorsunuz. Çılgına dönen insanlar karşılarındakini hunharca öldürmekten çekinmiyor.

Uzman psikolog Alanur Özalp, bu durumu Türk insanının Akdenizliliğine bağlıyor. Çabuk parlıyor, duygularımızı sert ifade ediyoruz. Özalp, "Okur-yazarın az olduğu bir ülkede insanlar kendine güvenmez. Güven kazanmak için eğitim lâzım. Olayları tartmadan, mantıksızca hareket ediyorlar" diyor. İşte incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerden meydana gelen felaketler:

"Bu bardak kirli"
14 Ocak 2002: Önceki gün Kayseri'de yaşanan olay da bir hiç yüzünden çıktı. Çay içmek için kahveye giden 29 yaşındaki Ahmet Duran, garson Adem Kök'e (30) çıkıştı. "Bu çay bardağı çok kirli. Bana neskafe getir." Garson Kök de, bu sözlere hiddetlendi ve tartışma çıktı. Garson Kök, müşterisi Ahmet Duran'ı gözünü kırpmadan bıçaklayarak öldürdü. Bu son olay ağır ekonomik bunalım geçiren Türkiye'de insanların nasıl gergin bir ruh hali içersinde olduğunun, nasıl çabucak çileden çıkabildiğinin en önemli göstergesi...

'Rock Hudson'a benziyorsun!'
Takvimler 8 Ocak 1995'i gösteriyordu. İşadamı İshak Benlioğlu, arkadaşları Vahan Kartallıoğlu ve Nişan Serapyan'la yemeğe gitmişti. Alkolün dozunun arttığı bir sırada "Rock Hudson'a benziyorsun" denen Benlioğlu, AIDS'ten ölen aktöre benzetildiği için çok kızdı. Silahına sarılıp 2 arkadaşını da öldürdü.

'Ben özgürüm' dedi kurşunu yedi
17 yaşındaki S.E. imam nikahlı yaşadığı sevgilisinden ayrılmıştı. Dayısının yanına sığındı. Ancak 16 yaşındaki erkek kardeşi A.E., genç kızın eve dönmesini istedi. Bunun üzerine S.E, "Ben özgür bir kadınım, karışamazsın" dedi. Bu yanıt karşısında gözü dönen A.E. ablasına 4 kurşun sıktı. S. E. yaralı kurtuldu.

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır