kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AP: Bush, askeri borçları azaltacak paket hazırlıyor

Başbakan Ecevit'in ABD Başkanı George W. Bush ile Beyaz Saray'daki görüşmesine Amerikan basını da geniş yer ayırdı.
İki liderin görüşmede ele aldığı konuların başında ekonomik işbirliğinin geldiğini ifade eden saygın The New York Times gazetesi, "Amerika Türkiye ile ticareti görüşmeye hazır" başlıklı haberinde şöyle yazdı: Amerika, ülkeyi ziyaret eden Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit'e herhangi bir taahhütte bulunmadı. Ancak Türkler'in, kotaların kaldırılması ve askeri borçların silinmesiyle ilgili bir dizi taleplerini görüşmeye hazır.

Ecevit, Çarşamba günü Başkan Bush'la yaptığı görüşmede iki ülke arasında ticaretin artırılması gereğinden söz etti. Görüşme öncesi Dışişleri Bakanlığı, iki ittifak ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri iyileştirmek için Ekonomik İşbirliği Komisyonu kurulacağını açıkladı. İsmini vermek istemeyen bir hükümet yetkilisi de Associated Press haber ajansına Bush yönetiminin, askeri borçların indirilmesini de kapsayan bir savunma görüşmeleri paketi üzerinde çalıştığını belirtti. AP, "Türkiye, ülkesinde daha fazla Amerikan yatırımı istiyor." yorumunda bulundu.\

Cheney-Ecevit görüşmesi Atina'da ses getirdi
Ecevit ile ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in Beyaz Saray'da 15 Ocak'ta yaptığı görüşme, Türk medyasında geniş yer aldı. Cheney, Ecevit'i kapıda karşılayarak yüzyüze toplantı yapmıştı. Yunan basını da bu fotoğraflara yer verdi. Ancak dertleri başkaydı. Simitis'in ABD gezisinde Cheney, Simitis'le telekonferans yoluyla görüşmüştü. Gerekçe olarak, güvenlik gösterilmişti.

WALL STREET JOURNAL: Türkiye eli boş döndü
Amerikan gazetesi Ecevit'in ABD gezisinde beklediğini bulamadığını ileri sürdü. Türkiye'nin Washington'a tekstil ve çelik ihracatındaki kotaların kaldırılması, 5 milyar dolarlık askeri borcun silinmesi talebiyle gittiğini belirten gazete, Amerika'nın bu taleplere olumlu yanıt vermediğini yazdı. Gazete, teröre karşı koalisyon ortağı en az 6 ülkenin ABD'ye geldiğini ancak Pakistan dışında hiçbirinin Washington'da beklediğini bulamadığını belirtti.

BBC TELEVİZYONU: Bush, Kabil'de kararsız
İngiliz BBC Televizyonu, Bush-Ecevit görüşmesinde Afganistan konusunun gündeme geldiğini belirterek, Türkiye'nin İngiltere'den sonra Afganistan'daki Barış Gücü'nün komutasını alması konusunda henüz bir karara varılmadığını söyledi. BBC, Bush'un Saddam'ı silah denetçilerini ülkeye sokması konusunda bir kez daha uyardığını belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır