kapat
12.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

GAZ PARALARINI BÖYLE YEDİLER

Halka fahiş fiyatla doğalgaz satarak toplanan trilyonlar rüşvet gibi hediyelere, pahalı reklamlara ve yurt dışındaki hovardalıklara gitti. İGDAŞ, Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci ligde oynayan takımına verdiği forma reklamı için üç yılda 542.5 milyar lira ödedi. O dönemdeki kurla 1.2 milyon dolar ediyor. Koskoca Beşiktaş bile o yıl forma reklamını 1 milyon dolara satmıştı. Yani, Belediyespor'un forması Beşiktaş forması kadar pahalı... İGDAŞ hesabına 23 Aralık 2000 tarihinde 4 adet Rolex saat alındı ve 13.3 milyar lira ödendi. Saatlerin bugünkü değeri 25 milyar lira. Peki saatler kime gitti? Sır! İddialara göre İGDAŞ Genel Müdürü Necdet Aral bir-ikisini Romanyalı bir diplomata hediye etti. Çünkü Aral'ın Romanya'da çiftliği var. İGDAŞ'a en büyük kazık 20 trilyonluk sayaç okuma ihalesiyle atıldı. İhaleyi alan Lonca AŞ'nin sahiplerinden Ahmet Hamdi Pınarcık, bu "iyiliğe" karşılık İGDAŞ yöneticilerini Singapur'a götürdü.
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Bakan Güneş suçlu
Kanlı Mısır Büyükelçiliği baskınında Filistinli 4 gerillanın açtığı ateş sonucu şehit olan polis memuru İrfan Kocabaş'ın eşi Sebatiye Kocabaş, kocasının katillerinin serbest kaldığını SABAH'tan öğrendi. Sokak kapısının önünde kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Kocabaş, teröristlerin af diye adlandırılan Şartlı Salıverme...
TÜRKİYE'DE

Grup kredileri açıklansın
Önceki gece, TBMM'de verilen bir önergenin reddi, siyasi otorite ile BDDK'nın geçmişte "suç sayılan" konulara artık farklı yaklaştığını resmileştirdi. Önerge, "grup şirketlerine verilen kredi tutarı yasal limitleri aşan bankaların sermaye desteğinden yararlandırılmaması" hükmünü içeriyordu.
EKONOMİ'DE

Atina'ya soğuk duş
Yunanistan, ABD'de artık eskideki Washington'dan direktif alan küçük bir devlet olarak değil; eşit şartlarda müttefik ve dost bir devlet olarak karşılanıyor. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşme sonrası bu açıklamayı yaptı.
DÜNYA'DA

En devamlı vekil DSP'li Halıcı oldu
DSP, 2001'de Meclis'te "devamlılık" rekoru kırdı. Geçen yıl en devamlı 50 milletvekilinden 46'sını DSP'liler, 4'ünü MHP'liler oluşturdu. TBMM verilerine göre en devamlı 50 milletvekili arasında ilk sırayı DSP Grup Başkanvekili Emrehan Halıcı 271 yoklama ve açık oylamaya katılarak elde etti.
POLİTİKA'DA

Kasırga Fener
F.Bahçe, Lorant'la çıktığı ikinci maçında da taraftarlarına galibiyet armağan ederek ligin ikinci yarısı için umut saçtı. Antalya'daki Efes Cup Turnuvası'nın ilk maçında Sturm Graz'ı 3-0 yenen sarı-lacivertliler dün akşam da İsveç ekibi Göteborg'u aynı skorla geçti. Daha 42. saniyede golle burun buruna geldi.
SPOR'DA

Müslüm baba ölüm döşeğinde
14 Aralık'ta Avrupa turnesi için hayat arkadaşı Muhterem Nur ile birlikte Avrupa'ya giden Müslüm Baba, 9 Ocak'ta İsviçre'de vereceği konserler için geçtiği Zürih'te 2 kez fenalaşınca Muhterem Nur tarafından apar topar hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonucunda iki kez kalp krizi geçirdiği anlaşılan Müslüm Baba, yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.
MAGAZİN'DE

Aspirin yılda 40 bin yaşam kurtarabilir
Aspirin üzerine yapılan 300 klinik denemede asprin ve benzeri ilaçların kan pıhtılaşmasını önleyerek, kalbi dayanıksız insanlarda kriz riskini azalttığı saptanmıştı. Ancak bu ilaçların tedavisinden yararlanabileceklerin yalnızca yarısı bu tedaviyi alıyor.
SAĞLIK'DA

Şöhret bu midur? Budur!
Doğuş Çay firmasının 'Çay bu midur? Budur!' reklamında rol alan Rizeli Kadir Yılmaz, şöhret yolunda emin adımlarla ilerliyor. Perpa Alışveriş Merkezi'nde gıda toptancılığı yaparken çay reklamında rol alan ve 7'den 77'ye herkesi kahkahaya boğan Yılmaz'a Yeşilçam'dan dizi ve film teklifleri yağıyor.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,372,769 1,382,428
MARK 626,152 630,557
EURO 1,224,647 1,233,263
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır