kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Uyanık olun!

G.Saray, sezon başı Roma ile Almanya'da yaptığı özel maçta 1-1 berabere kaldı. Yani sahadan birbirlerini tanıyorlar. G.Saray, Roma'daki ikinci büyük takım Lazio'yu Ali Sami Yen'de zor bir maçta 1-0 yendi. Roma da, İtalya başkentindeki ezeli rakibi Lazio'yu 2-0 mağlup etti. Bu sonuçlar bir takım gerçekleri özetliyor.

Roma, daha teknik, daha yaratıcı. Totti ve Tommasi gibi iki düşünür beyni ile ligde 4. sırada, olgunlaşmış bir takım. Bunlara bir de geriden fırlayan çok tehlikeli Cafu ekleniyor. Batistuta'yı söylemeye lüzum yok. Son dört resmi maçı da kazanamadılar. Çünkü üstüste gelen lig trafiği, yorgunluk arttıkça performansı daha fazla çökertiyor.

Antrenör Capello, bu nedenle, önce orta alanı 3 kişilik defans bloğu önünde kalabalık bir grupla tutup, tek forvet Batistuta'nın yanına, top kapınca dağıtıcı Totti ve hatta bek Cafu'ya kadar bol oyuncuyu ileri atabiliyor. En büyük silahları, kontratak. Brezilyalı Cafu çok tehlikeli. Ama bu yıl hazırlık döneminde G.Saray'la eksik kadrolarla da olsa berabere kaldılar. O deney ve G.Saray'ın kendi sahasındaki moral üstünlüğü ister istemez bu maçı ortada gösteriyor.

Rekortmen Ümit Karan!
Aslında her iki takım için de geçerli yorum şudur: İlk golü atan, maçı mağlup bitirmez. G.Saray sahasındaki son 18 Avrupa maçında yenilmedi. Bu yıl Şampiyonlar Ligi 'nde evinde gol de yemedi. Bu maç ilk turda en az gol atan iki takım arasında oynanacak. Bir müşterek tarafımız da ofsaytlarda. Onlar ilk turda 6 maçta 41 kez ile en fazla ofsayta düşen 2. takım oldular. G.Saray'da da 15 ofsaytla bedavaya gol fırsatı harcayan rekortmen Ümit Karan var.

Roma, eski Roma değil. Batistuta bile sallantıda. Ama temel bir kalitesi var. G.Saray'da da sakatlıktan yeni çıkan Hakan, Perez ve Capone, hem fazla kiloları olan, hem de Bülent'le beraber form durumu tartışılan isimler. Hele Hakan ve Perez, her zaman kanatlara ofansif, başarılı çıkışlar yaparken, son D.Bakın sınavında eskisi kadar yaratıcı değillerdi. Bu nedenle, eski alışkanlıkla yapılacak çıkışlar fazla prim getirmeyebilir. Hele Hasan gibi rakibi yoğuran bir oyuncu sağ kanatta olmadığı için, Cafu'nun kanat hamleleri bu bölgeden pozisyon üretebilir. Aman dikkat!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır