kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Şakacı

Komedi programlarına ağırlık vermenin tam zamanı. Milletin içi kan ağlıyor. Sıkıntısını ekran karşısında gülüp, eğlenerek unutmak istiyor. Belki de bunun için televizyondaki güldürü ağırlıklı yapımlar daha çok izleniyor. Nereden mi biliyorum? Kendimden. Mesela Pazar günü. Ne spor programlarını, ne magazinleri, ne de filmleri, dizileri izlemek gelmedi içimden. Gülmek istiyordum, efkarımı kahkahayla dağıtmak istiyordum. İşte bunun için geceyi iki programla noktaladım. Biri "Şakacı"ydı, diğeri de "Şahane Pazar".

Bir dönemde "kamera şakaları" pek modaydı. Her müzik eğlencenin içine kamara şakaları konulur, hatta yerli-yabancı özel şaka programları bile yapılırdı. "Şakacı"; işte çoktandır unutulan kamera şakalarını yeniden ekrana getirdi. İyi de etti. Onu seyrederken günlük dertlerinizden arınıyorsunuz. Gerilmiş yüz kaslarınız gevşiyor; gülüyor, gülümsüyorsunuz. Rahatlıyorsunuz. Ekran karşısında stres atıyorsunuz.

"Şakacı" da ömür adam. Kimin aklına gelir. Edirne'deki Selimiye Camii'ni tırlara yükleyip İstanbul'a getirecek! Edirneliler'le bu konuyu bir tartışması vardı, güle güle bir hal olduk... Bir de o kelepçeli kızın, kelepçesini açtırmak için sokaktaki vatandaştan yardım istemesi... Kızın elindeki kelepçeyi görenlerin ondan vebalı gibi bir kaçışları vardı, dakikalar boyu makaraları koyverdik. Kahkaha krizlerine girdik.

Şu ekonomik krizde Tanrı "Şakacı" gibileri başımızdan eksik etmesin! Evet, Pazar günü "Şakacı"yla dönüşümlü izlediğim ikinci program da "Şahane Pazar"dı. Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin babaları Nejat Uygur'la yaptıkları Ortaoyunu, o gece tüm dertlerimi unutturdu bana. Sen de çok yaşa Nejat Uygur Baba.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır