kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İletişim kazası

Sözlerimle Sayın Başbakan'ın şahsını hedef almadım. Üslubumun itici bir üslup olabileceğini kabul ediyorum.Bu gerginliği sürdürmenin yararlı olacağını düşünmüyoruz
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın kendisine "Başbakan Bülent Ecevit'le ilgili üslubunu yakışıksız bulduğunu" söylediğini bildirdi. Ecevit'in şahsını hedef almadığını da belirten Erkan Mumcu sözlerini "İletişim kazası" olarak niteledi.

Mumcu, dün Yılmaz'la Başbakan Ecevit'le ilgili söylediği sözlerinin gündeme geldiği bir görüşme yaptı. Mumcu, görüşmeden sonra şunları söyledi: "Bunun hangi psikoloji içinde söylendiğini, daha çok nasıl bir arka planın var olduğunu anlattım. Kendisi, tabii bundan hoşnut olmadığını bana ifade etti.

Sayın Genel Başkan, özellikle üslubumun yakışıksız olduğunu dolayısıyla bunun koalisyon ortakları arasında gereksiz bir hassasiyet yarattığını söyledi. Ben de üslubum konusunda eleştirileri kabul edebileceğimi, ama görüşlerim konusunda başından beri parti tarafından benimsenmiş görüşleri ifade ettiğimi söyledim. Sonuç itibariyle görüşlerimden, söylediklerimden çok, belki aykırı niteliğinden dolayı üslubumun akılda kaldığını görüyorum ve bu üslubun geriye bakınca, düşününce incitici bir üslup olabileceğini ben de kabul ediyorum. Dolayısıyla keşke olmasaydı, üslup odaklı bir tartışma yaşamasaydık. Bu gerginliği sürdürmememizin yararlı olacağını düşünüyoruz ve sürdürmeme eğilimindeyiz."

ÜSLUBUMDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM
Mumcu, "Ben sözlerimle, yorumlarımla Sayın Başbakan'ın şahsını hiçbir zaman hedef almadım. Sayın Başbakan'ın görüşlerini hedef aldım, şahsını incitecek bir şey söylemek kastında hiçbir şekilde olmadım. Sadece bir görüşü, bakış açısını eleştirdim. Bu da siyaset içerisinde olağan bir durum olarak algılanmalıdır. Ancak üslubumun incitici olduğunu kabul ediyorum, bundan dolayı üzüntü duyduğumu ifade ediyorum. Siyasette koalisyon ortakları arasında farklı görüşlerin olması doğaldır" dedi.

"Görüşler yerine hâlâ üslubun tartışıldığını ve bunu anlayamadığını, Yılmaz'ın 'görüşlerinin içeriği' konusunda kendileriyle mutabık olduğunu ve bu konuda sorun olmadığını" dile getiren Mumcu, şöyle devam etti: "Ama zaten kamuoyu da ya da başka insanlar da görüşlerimizin içeriğini tartışmıyorlar. Sonuçta 15 gündür iletişimini kurmaya çalıştığımız bir 'çözüm raporu'nun, sadece Sayın Başbakan'ı ilgilendiren bir üslup sorununda iş odaklandı. Demek ki bazen böyle iletişim kazaları olabiliyor."

"Yaşananların bir koalisyon sorununa dönüşmeyeceğini" vurgulayan Mumcu, "Türkiye'nin meseleleri küçük meseleler değil, Türkiye küçük bir ülke de değil. Bir siyasetçinin siyasi eleştirisiyle ortaya çıkan durumun bir koalisyon sorunu olabileceğini düşünmek, zaten çok sağlıklı bir şey değil. Polemiği ortadan kaldıran bir yaklaşımı ortaya koymak ve bu işi bitirmek lazım" diye konuştu.

Görevden ayrılmayı konuşmadık
Erkan Mumcu, ANAP lideri Mesut Yılmaz'la görüşmek için dün İstanbul'a geldi. Yılmaz'ın Beykoz Konakları'ndaki evinde 12.00'de başlayan görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Mumcu görüşme sonrası basın mensuplarının"Görevden ayrılmanız konuşuldu mu?" sorusunu "Hayır, hiç böyle bir şey konuşulmadı" şeklinde yanıtladı. ANAP Genel Başkan Yardımcısı, bir başka soru üzerine de Başbakan Bülent Ecevit ile görüşmediğini bildirdi.

'Üslubu Mumcu'nun başını çok ağrıtacak'
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu'nun Başbakan Bülent Ecevit hakkında Köykent Projesi'yle ilgili "Çağdışı, yalancı" gibi ağır eleştirilerde bulunmasının yankıları sürüyor. Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Mumcu'nun açıklamalarının partiyi sıkıntıya soktuğunu belirterek "Bu ANAP'ı bağlamaz, Sayın Mumcu'nun şahsi değerlendirmesidir" dedi. Mumcu'nun, diğer bakanlara yönelik, "Kendi işlerine baksınlar" yönünde açıklaması konusunda ise Okuyan, "Anlaşılıyor ki, bu üslup Sayın Mumcu'nun başını çok ağrıtacak" yorumunu yaptı. Turizm Bakanı Mustafa Taşar ise, "Başbakan ile 2 yıla yakın aynı kabinede görev yapmış bir arkadaşın kabineden ayrıldıktan sonra Başbakan ile ilgili olarak söylediği sözleri şık bulmadığımı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

DSP'li Devlet Bakanı Hasan Gemici de, Mumcu hakkında "Türkiye'nin biraz az konuşmaya, biraz itinaya ihtiyacı var" dedi.

Celal YILDIZ - Yusuf DEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır