kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Demirel'in tarz tartışması

Savunmasını "Bu benim tarzım" diyerek uzatan Demirel'e fırça atan hakim, "Sırada daha 60 dosya var. Yazılı savunma ver. Bu da benim tarzım" dedi
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak" suçundan hakim karşısına çıktı. Şişli 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada söz alan Yahya Murat Demirel, ifadesinin uzun sürmesi nedeniyle Mahkeme Başkanı Hacer Bayraktar tarafından uyarıldı.

Bu uyarıya rağmen konuşmasına devam eden Demirel'in ifadesini yazılı olarak vermesini isteyen mahkeme başkanının savunmasını kesmesi üzerine Demirel, "Bu benim savunma tarzım" diyerek itiraz etti. Demirel'in bu sözü üzerine mahkeme başkanı "Bu ifadeleri yazılı olarak sunarsın. Farklı şeyler söylemiyorsun. Ayrıca bakılması gereken 60 dosya daha var. Bu da mahkemenin tarzı" diyerek cevap verdi.

Şişli 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklardan Yahya Murat Demirel ve Egebank Yönetim Kurulu üyesi Emine Mehtap Ceylan katılırken; diğer sanıklar Şaban Ayhan Tatlığil, Yelda Ilgaz, Ali Süha Paya, Ufuk Kunca ise gelmedi. Mahkeme, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Emine Mehtep Ceylan'ın duruşmadan vareste tutulması talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

1-5 YIL HAPİS
Sanıklar hakkında 1 ile 5 yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın iddianamesinde, Ege Finansal Kiralama A.Ş.'ye danışmanlık yapmak üzere Üniversal Yatırım Holding A.Ş. ile anlaşıldığı ancak danışmanlık hizmeti verilmemesine rağmen Demirel'in hesabına aktarılması için Üniversal Yatırım A.Ş.'ye 257.3 milyar lira para yatırıldığı ileri sürülüyor.

Hayati KILIÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır