kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aziz Nesinlik soygun

Yüzlerce polis ve asker tarafından korunan Meclis'teki Vakıfbank soyuldu. Kasaya dokunmayan hırsızlar, milletvekili ve personele ait 150 ATM kartını çaldı
Son dönemde intihar ve protesto eylemlerinin mekanı haline gelen Meclis yeni haftaya 'Aziz Nesinlik' bir güvenlik skandalıyla başladı. Yüzlerce asker ve polisin bulunduğu, Türkiye'nin en sıkı korunan kurumları arasında yer alan Meclis'teki Vakıfbank Şubesi hafta sonu soyuldu. Şubenin, polis noktası ve Meclis'teki askeri tabur komutanlığına bakan, arka kapısından girilerek gerçekleştirilen soygunda, milletvekilleri ve personele ait 150 ATM kartı çalındı. Bunların 3'ünün de kullanıldığı anlaşıldı.

KASAYA DOKUNULMAMIŞ
Meclis'te, milletvekili odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler binasının B bloğunda bulunan Vakıfbank Şubesi'ndeki akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı, dün sabah personelin işe gelmesiyle ortaya çıktı. Personel, arka kapının açık olduğunu görünce güvenlik görevlilerine haber verdi. İlk belirlemelere göre, bankadan para alınmadığı, açıkta bulunan ve sahiplerine teslim edilmek üzere bekleyen kredi kartlarının kayıp olduğu anlaşıldı. Kredi kartlarının çalındığını ilk fark eden Şube Müdürü Nilgün Ercan oldu. Ercan, olayı şöyle anlattı: "Sabah 08.27'de içeri girdim. Benden önce gelen görevli arkadaşlarımız vardı. Fakat benden önce fark eden olmamış. Kapının zorlandığını ve açık olduğunu gördüm. Hemen kasayı kontrol ettim, evraklarımı kontrol ettim ve polise haber verdim. Polis parmak izi aldı, incelemeyi yaptılar."

GÜVENLİK KAMERASI YOKMUŞ!
Şube kasasında 5 milyar liranın üzerinde para bulundurmadıklarını ve kasanın da zorlanmadığını belirten Ercan, "Şu anda şubeden ne alındığına ilişkin tam olarak bir şey söylemek mümkün değil. Kredi kartların çalındığından şüpheleniyoruz" dedi. Diğer banka şubelerinde, güvenlik kamerası, görevlisi ya da özel alarm sistemi bulunduğunu, ancak kendi şubelerinde böyle bir güvenlik tedbirine gerek duymadıklarını da vurgulayan Ercan, "Şubemizde bunlar yoktu. Çünkü askerin ve polisin koruduğu Meclis'te bizim ayrı bir güvenlik sistemi kurmamıza gerek yok diye düşünmüştük" diye konuştu. Ercan, hırsız ya da hırsızların şubeye girdikleri arka kapının tam önünde bir polis noktası bulunduğunu, ancak burada polis memuru beklemediğini de sözlerine ekledi.

MECLİS DE ŞAŞTI KALDI

Hem de Meclis'in içinde
Meclis Başkanı Ömer İzgi: Önemli olan paranın alınıp alınmaması değil, önemli olan Meclis içinde böyle bir olayın olması. Çalınan kartlar hemen talimat verilerek kullanıma kapatıldı. Şubenin Cuma ya da Cumartesi günü soyulmuş olduğunu tahmin ediyoruz.

Bu felaket bir olay
Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu: Bu olayı felaket diye değerlendiriyorum. Meclis'te bir banka şubesinin kapısının zorlanması ve soyulmasının izahı mümkün değil. Meclis'te güvenlik yok mu? Böyle bir soygun hangi şartlar altında olursa olsun, laçkalığın göstergesidir.

Akıl alacak gibi değil
Meclis'in Güvenlikten Sorumlu İdare Amiri Hakan Tartan: Bu kadar güvenliğin olduğu bir yerde böyle bir olayın yaşanması akıl alacak gibi değil. Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nu toplayarak, olayı çok yönlü biçimde inceleyeceğiz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır