kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Bize para verin daha çok turist getirelim'

İngiliz tur operatörleri, Turizm Bakanı Taşar'a, "Tanıtım giderlerinde destek verirseniz, gelecek yıl tam 1 milyon turist getiririz" diye söz verdi
İngiltere'nin 5 büyük tur operatörü, Türkiye'ye turist getirmek için "destek sözü" istedi. 11 Eylül sonrasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İngilizler'in Türkiye'ye gitmek istemeyeceğini belirten tur operatörleri, "tanıtım giderlerine destek" şartı koştu. Turizm Bakanı Mustafa Taşar'dan destek sözü alan tur operatörleri, bu kez 2002 için bir önceki yıla oranla getirecekleri turist sayısını artırdı.

NİYETLERİ ANLAŞILDI
Turizm Bakanı Mustafa Taşar, Londra'da İngiltere'nin 5 büyük tur operatörüyle yaptığı görüşmeler sonucunda, Türkiye'ye gelecek turist sayısında artış olacağını bildirdi. Taşar, ikili görüşmeleriyle ilgili SABAH'a yaptığı açıklamada, "JMC, First Choise, Tapestry Holidays, Thomson ve Airtours, gelecek yıl toplam 700 bin İngiliz turisti Türkiye'ye getirmeyi taahhüt etti" dedi.

Geçen yıl 915 bin, bu yıl Ocak-Ekim döneminde 809 bin turistin geldiği İngiltere'den, bu gelişme üzerine önümüzdeki sezon 1 milyon turist gelmesi bekleniyor.

Taşar, üç konuda söz verdi
Turizm Bakanı Mustafa Taşar İngilizler'i nasıl ikna ettiğini şöyle anlattı:

"Türkiye'de güvenlik sorununun bulunmadığını, Müslüman ama demokratik, laik, yüzü Avrupa'ya dönük bir ülke olduğunu, Afganistan'la arasında 4 bin kilometre bulunduğunu söyledik. Bunun üzerine ağızlarındaki baklayı çıkardılar. Tanıtım ve reklam harcamalarına destek olmamız durumunda turist getirebileceklerini söylediler. Üç konuda söz verdik: Türkiye'ye yönelik projelerinde, reklam, tanıtım giderlerinde destek olacağız. İngiltere'den tanıtım amaçlı Türkiye'ye gelecek basın mensuplarını ağırlayacağız ve turistleri yönlendiren seyahat acentelerinin yetkililerine yönelik Türkiye'de eğitim çalışması yapacağız."

Şule TÜRKER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır