kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vergi iadesinde işkenceye son!

Migros, yeni kasa programı ile fişlerinde, toplam dışında emekli ve ücretli vergi iadeleri için iki ayrı tutar belirtecek
Emekli, çalışan hepimizin üç ayda bir ya da yılda bir ortak işkencesi vergi iadesi zarflarını doldurmak. Aslında zarfları yazmak zor değil ama hangi ürünün emekli, hangi ürünün çalışanın vergi iadesinde kullanıldığını akılda tutmak, bunları aynı kasa fişi üzerinden ayırıp toplamak başlı başına bir işkence. Çünkü emekliler için geçerli olan deterjan ve sabun gibi temizlik malzemeleri çalışanlar için geçmiyor. Dolayısıyla zarflar yazılırken fişlerin içinden temizlik maddeleri tek tek çıkarılıyor ve geriye kalan toplanıyor.

ÖRNEK PROGRAM
Migros, geliştirdiği yazılım ile fişlerde emekli ve çalışana göre iki ayrı toplam vererek hesaplamada büyük bir kolaylık sağladı. Bir çok perakende kuruluşuna da örnek olacak sistem Migros Bilgi İşlem Servisi tarafından iki ayda hazırlandı. Önce 25 bin ürün tek tek tarandı. Bütün ürünler kodlandı. Her kod üzerinde hangi ürünün emekli, hangi ürünün ücretli tarafından kullanılacağını belirten işaretlemeler yapıldı. Ürün yelpazesine yeni ürün eklendikçe güncellenecek program, Türkiyedeki 440 Migros ve Şok mağazasında hizmet veren 2 bini aşkın kasaya yüklendi. Sistem yarından itibaren bütün Şok ve Migros marketlerinde hizmete girecek. Yetkililer, çalışma ile ilgili olarak şunları söyledi:

SORUN ÇIKIYORDU
"Emekliler ve ücretliler uzun listeler halinde olan fişlerden kendileri için geçen ve geçmeyen ürünleri ayıklayıp alt toplam almak zorunda kalıyor. Kimileri bu işlem için günlerini harcarken bazıları da sırf bu kadar hesap yapmamak için bu olanaktan hiç yararlanamıyor. Bazen de müşteriler geçen ve geçmeyen ürünleri kasadan ayrı ayrı geçirerek soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Bu da birçok sorunu beraberinde getiriyor. Yeni sistemle artık ücretli ve emekliler tek tek uzun listelerde hesap yapmak yerine vergi iade bildirimleri için geçerli tutarı bir kerede görebilecek."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır