kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Ladin parayı bastırdı katliam emrini verdi
İngiliz BBC televizyonu, 1998'de Çeçenistan'da kaçırılan 3 İngiliz ve 1 Yeni Zelandalı'nın Ladin tarafından öldürtüldüklerini iddia etti. Granger Telekom firmasında çalışan 4 mühendis, 1998'de Arbi Barayev adlı Çeçen terörist tarafından kaçırılmıştı. Granger Telekom, 10 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş ancak birkaç hafta sonra mühendislerin kesik başları yol kenarında bulunmuştu. İddiaya göre Ladin devreye girip, Barayev'e rehinelerin öldürülmesi için 30 milyon dolar teklif etti. Barayev'in "Doğudaki kardeşlerimiz bunun böyle olmasını istediler. Şimdi 10 milyon dolar yerine, 30 milyon dolar alacağız. " dediği iddia edildi.

Namangani öldürüldü
Taliban'a destek vermek amacıyla emrindeki askerlerle birlikte Afganistan'a gelen Özbek komutan Cumaboy Namangani'nin Kunduz'daki çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Taliban bir de şart koştu!
Taliban, Kunduz'dan BM güvencesiyle çekilebileceğini açıkladı. Taliban'ın şartları şöyle: Silahları BM'ye teslim edeceğiz, Arap savaşçıların ülkelerine dönmesine izin verilecek.

NY Times: Türkler hazır
New York Times başyazarı William Safire dün de harekatın Afganistan'dan sonra Irak'a yöneltilmesini istediğini yazdı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice'ın "Saddam hâlâ tehlikeli" sözlerini hatırlatan Safire, "Türkler görüşmeye hazır" diye yazdı.

Vibratörü bomba sandı
Kanada'nın Toronto Star gazetesinin haberine göre, Sue adlı bir temizlikçi kadın, Coofee Time Donuts adlı kafede çalışıyordu. Müşterinin az olduğu bir saatte erkek tuvaletine girdi ve boru biçiminde, yaklaşık 25 cmlik, plastik ve metal kaplı bir cihaz görünce yaygarayı bastı: "Bomba!" Çevre kordon altına alındı, trafik kesildi. Çevredeki dükkanlar boşaltılırken, bomba uzmanları da yetişti. Ancak uzmanlar şaşkındı. Zira karşılarında uzaktan kumandalı bir vibratör duruyordu!

Doktor bar sahibi olursa
Stanfort Üniversitesi'nden Dr. Simon Stertzer, kalp damarlarını 'balon yöntemiyle' açma operasyonunu 1978' de gerçekleştirerek, bir paragraf kadar da olsa tıp tarihindeki yerini almıştı. Dr. Stertzer, araştırma masraflarını karşılayamaz olunca Las Vegas'ta çıplakların dans ettiği Palamino Club'ı satın aldı. Gelecek parayı beklerken, meslektaşlarından fırlatılan eleştiri füzeleriyle karşılaştı: Saygın bir doktor bunu nasıl yapabilirdi? Sonunda doktor barları satışa çıkardı.

Barbie anne oldu!
Japonya'nın Barbie'si Licca-chan, artık anne oldu. 2 hafta önce piyasaya sürüldüğünde Licca-chan hamileydi. Bebeği satın alanlar, üretici firma Tikara'ya aldıklarına dair bir belge postaladı. Firma da karşılığında bebeğin karnını açan minik anahtarı gönderdi. Anahtarı alan Japon, Barbie'sinin karnını açıp bebeğini 'sezaryenle' dünyaya getirdi...

65 milyon yıl sonra yeniden
Kenyalı balıkçıların avladığı "Colacanth" cinsi dev balık ülkede günü konusu oldu. Sahil kasabası Malindi açıklarında avlanan balığın soyu tam 65 milyon yıl önce dinozorlar tarafından tüketildiği sanılıyordu. Ancak yapılan araştırmalar nadir de olsa bu derin su balığının belli bir miktarda bulunduğunu ortaya çıkardı. Kenya Ulusal Müzesi'nde incelemelerde bulunan veterinerler hamile balığın doğurmasını sağladı.

Prense nazar değdi
Letonya'da 2 hafta önce, Afganistan'daki savaşı protesto eden bir genç kızın suratına kırmızı karanfille vurduğu İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın başı bir türlü aksilikten kurtulmuyor. Sarayda bir ağacın dalını keserken gözüne talaş kaçan Charles'ın, hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Charles, 3 ay önce polo oynarken attan düşerek kısa bir süre şuurunu kaybetmişti. Geçtiğimiz yılbaşı tilki avında yine atından düşüp omuzunu çıkaran prensin başı dertten kurtulmuyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır