kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Trilyoneri kim öldürdü

Bir ay önce evinde ölü bulunan trilyoner Theodore Ammon'ın katili bulunamazken, gözler işadamının ayrı yaşadığı eşine çevrildi
Bir ay önce New York'un East Hampton semtindeki lüks evinde ölü olarak bulunan Theodore Ammon 52 yaşında bir işadamıydı. Sahibi olduğu Chancery Lane Capital adlı yatırım şirketinin yanı sıra birçok finans ve yatırım şirketine de başkanlık ediyordu. Serveti 268 milyon dolardı. (Yaklaşık 397 trilyon lira) Ammon'un ölümünün üzerinden bir ay geçmesine rağmen ortada bir tanık ya da şüpheli olmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

GÖZLER EŞİNE ÇEVRİLDİ
ABD'nin önde gelen haber dergilerinden Newsweek geniş yer verdiği haberde "Manhattan'lı bir milyonerin gizemli ölümü" başlığını kullandı. Habere göre Ammon'un ölü bulunduğu evinin alarm ve güvenlik sistemlerini, eşinin yeni sevgilisi Pelosi yapmıştı. Ancak yakın çevreleri Ammon ve Pelosi'nin aralarında bir sorun olmadığını söylüyor. Ammon, vasiyetinde servetinin büyük bir kısmını henüz boşanma aşamasında olduğu eşi ve çocuklarına bırakmış!

İŞADAMINA SON DARBE
Trilyoner işadamı için 2000 yılı oldukça kötü geçti. Yaptığı yanlış yatırımlar bir yılda tam 150 milyon dolar kaybetmesine neden oldu. 10 yıldan fazla kendisine hizmet eden iki eski çalışanı milyonlarca dolarlık tazminat davası açtı. Ve son darbeyi de 16 yıllık eşi Generosa'dan yedi... 2000 yılı yaz aylarında, 16 yıllık eşi Generosa (45) da mali kriz yaşayan işadamından boşanmak için başvuruda bulundu. Generosa, evlatlık ikizlerinin velayetini de istiyordu. Ancak istekleri bu kadarla sınırlı kalmadı. Ammon, ayrı yaşama kararı aldıkları eşine ayda 105 bin dolar (155.2 milyar lira) ödemeye başlamıştı.

EŞİYLE AYRI YAŞIYORLARDI
Generosa, çocukları ve hizmetçileriyle birlikte oturacakları ev restore edilinceye kadar Stanhope Otel'in kral dairesinde kalmaya başladı. Kral dairesinin aylık 45 bin dolarlık (yaklaşık 60 milyar lira) ücretini de Ammon ödüyordu. Ammon girdiği mali krizi aşmanın yollarını ararken Generosa da eskiden eşinin yanında çalışan 36 yaşındaki Daniel Pelosi ile birlikte olmaya başladı. Aylık 155 milyar liralık ödemenin kendisine yetmediğini söyleyen eşi, işadamından 226 milyar "harçlık" ve en az 4 milyon dolar da tazminat istedi. Ammon, bu rakamları çok fazla abartılı olduğunu söyleyerek ayrıldığı eşine itiraz etti. Ancak avukatları, Ammon'un ölümünden kısa süre önce tarafların boşanma konusunda anlaşmak üzere olduklarını ifade etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır