kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Taliban pususu

Afganistan'da vahşet... Taliban askerleri, 4 Batılı gazeteciyi araçtan sürükleyerek indirdi ve kurşun yağmuruna tuttu. Gazetecilerin yazdıkları haberden dolayı öldürüldükleri söyleniyor
Afganistan'da görev yapan 4 Batılı gazeteci, dün Taliban askerlerinin kurduğu pusuya düştü. Haber için Celalabad kentinden Kabil'e giden gazetecilerin yolu, Taliban askerleri tarafından kesildi. Sözde kontrol için aracı Kabil'e 90 kilometre uzaklıkta durduran askerler, 4 gazeteci ve 1 Afgan tercümana kurşun yağdırdı. Öğle saatlerinde gazetecilerin kimlikleri belli oldu: Reuters ajansının Avustralyalı kameramanı Harry Burton ve foto muhabiri Azizullah Haydari, İspanya'nın El Mundo gazetesi muhabiri Julio Fuentes ile İtalya'nın Corriere della Sera gazetesinden Maria Grazia Cutuli... Gazetecilerin öldürülmesiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

HAYDUTLARIN İŞİ Mİ?
İtalyan Cutuli ile İspanyol Fuentes, gazetelerinde Celalabad yakınlarında Ladin'in sarin gazı depoladığı bir tesisi keşfettiklerini yazmıştı. Corriere della Sera, gazetecilerin bu haber yüzünden öldürülmüş olabileceğini açıkladı. AFP haber ajansı ise gazetecilerin soyguncular tarafından öldürüldüğünü öne sürdü ve geçen hafta da 3 Fransız gazetecinin soyulduğunu hatırlattı. Olaydan kısa süre sonra aynı yolda Yunan Antenna TV'den Nicholas Vafiadis adlı muhabirin aracı da durduruldu. Sürüklenerek dışarı çıkarılan muhabiri, Afgan tercümanı "O Müslüman" diyerek kurtardı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır