kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vur emri!

Kandahar yakınlarında saklanan Ladin'in yerini kesin olarak belirleyen 800 Amerikan Delta Force komandosuna "Teslim ol çağrısı yapmayın. Gördüğünüz yerde vurun" emri verildi
Time dergisi bu haftaki sayısında Amerikan komandolarının başlattığı Ladin avını kapak konusu yaptı. Derginin haberine göre başkent Kabil'in, Taliban muhalifi Kuzey İttifakı'na geçmesinin ardından komandolar Ladin ve El Kaide örgütü militanlarının peşine düştü. Taliban'ın ülkenin büyük bölümünde kontrolü yitirmesinin ardından kaçacak yeri kalmayan Ladin, komandolar tarafından köşeye sıkıştırıldı. Yeri belirlenen Ladin'e adım adım yaklaşan komandolar, Suudi teröristi gördükleri yerde vurma emri aldılar.

BİN LADİN DAĞA KAÇTI
"Ladin Avı"na Amerikan özel birliklerinin en seçkin kesimini oluşturan 800 Delta Force komandosu katılıyor. Bu takipte İngiliz SAS komandoları ve Ladin'in kellesine konan 25 milyon dolar ödülün peşinde olan çok sayıda Afgan savaşçı da Amerikan askerlerine yardımcı oluyor. Verilen emir ise çok net: Teslim ol çağrısı yapmayın. Gördüğünüz yerde vurun...

Derginin haberine göre, Kabil'in İttifak'ın eline geçmesinin ardından can derdine düşen Taliban yönetimi, Ladin'i korumaktan vazgeçti. Taliban lideri Molla Ömer'den "Başının çaresine bak" mesajını alan Ladin, ailesi ve birkaç yüz korumasıyla birlikte geçen hafta içerisinde Kandahar'dan ayrılarak dağlık kesimlere çekildi.

Ancak Amerikan komandoları Ladin'in yerini belirlemekte gecikmedi. Kuzey İttifakı tarafından esir alınan Taliban savaşçılarının itirafları Ladin'in saklandığı bölgeyi ortaya çıkardı. Harekete geçen komandolar, Afgan halkının verdiği bilgiler doğrultusunda adım adım ilerlemeye başladı. Ve hafta içinde Pakistan Gizli Servisi ISI'nın verdiği bilgiyle Ladin'in yeri kesinleştirildi. Taliban itirafçıları ISI'ya Ladin'in Kandahar'a 130 kilometre mesafedeki Maruf bölgesinde bulunduğunu bildirdi. Bu bilginin Kuzey İttifakı komutanları tarafından da doğrulanmasının ardından bölge Amerikan komandoları tarafından kordona alındı.

Şu anda gece görüş dürbünleri, suikast silahları, el bombaları ve lazer fenerleriyle donatılmış olan Delta Force komandoları, bölgede Ladin'in saklandığı mağaralara teker teker baskınlar düzenliyor. El Kaide militanlarıyla Amerikan komandoları arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda militan öldürüldü ve El Kaide sığınaklarının birçoğu ortadan kaldırıldı. Çevreleri kuşatılan ve sürekli olarak yer değiştiren Ladin ve adamlarının kaçacak yeri kalmadı.

ÇILDIRTMA TAKTİĞİYLE TAKİP
New York Times gazetesine göre komandolar avlarını kovalarken "çıldırtma taktiği" uyguluyorlar. Geceleri sürekli olarak yer değiştiren El Kaide militanlarını tespit eden komandolar asla doğrudan saldırıya geçmiyorlar. Bir grup militanların peşine düşerken, diğer bir grup terk ettikleri mağaraları imha ediyor. Bu kovalamaca militanların sığındıkları mağaraların içlerindeki cephane ve gıda stoklarıyla birlikte teker teker ortadan kaldırılmasıyla sürüp gidiyor.

Komandolar Ladin'in bu süre boyunca Afganistan'dan gizlice kaçmayacağından emin görünüyorlar. The Sun gazetesinin İngiliz istihbaratına dayandırdığı habere göre Ladin, Afganistan'dan kaçmamak konusunda yemin etti.

SIKIŞTIĞI AN PİMİ ÇEKECEK
İstihbarat raporlarına göre Ladin, Çeçen militanlar ve Rus mafyası aracılığıyla yüklü miktarda radyoaktif madde elde etti. Ve bu maddeler Pakistanlı bilimadamları tarafından radyoaktif bombalar haline getirildi. Ladin köşeye sıkıştırıldığını anladığı an bu bombaların pimini çekecek ve kendisi ölürken çok sayıda Amerikan askerini de ölüme gönderecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır