kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  10 yıllık sır
Taner, 1990 yılı Ağustos başında Kuveyt'i işgal eden Irak'a ABD'nin henüz hava harekatı düzenlemeden önce, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necip Torumtay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Doğan Güreş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İrfan Tınaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Siyami Taştan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis...
Tüm Metin

  Özal'la sınırda tartıştık
Safire'in makalesindeki Türkiye'nin, Kuzey Irak'ı ilhak etmesi önerisini "ABD'nin yemi olarak" değerlendiren ve "ABD bu yemi daha önce de atmıştı. Ancak aklı başında adamlar bunu engellediler" diyen Yavuz, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 2. Ordu Komutanlığı görevinde bulunduğu sırada Habur Gümrük Müdürü'nün odasında geçen bir tartışmayı anlattı:
Tüm Metin

  İade-i itibar krizi
Vurgun Operasyonu'nun ardından Bayındırlık Bakanlığı'ndan ayrılan MHP'li Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifası bugün TBMM'de oylanacak. Oylama öncesinde hükümet ortağı partilerin grup başkanvekilleri oylama konusunda ortak tavır oluşturmak için 4 gün boyunca görüşmelerini sürdürdüler.
Tüm Metin

  Hükümeti yıkmaya çalışıyorlar
Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı "mucit gibi davranmakla", DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i de hayalcilikle suçladı. Bahçeli, partisinin önceki gün toplanan Başkanlık Divanı'nda yaptığı değerlendirmede, "ANAP ne yapmaya çalışıyor anlayamıyorum.
Tüm Metin

  Muhaliflerin demokrasi paketi
ANAP'lı Işın Çelebi'nin hazırladığı ve her partiden muhalif isimlerle bazı bağımsız milletvekillerinin de imzaladığı Siyasi Partiler ve Seçim yasalarında değişiklik teklifleri TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İki yasada demokratikleşmeyi öngören tekliflerde, siyasi parti üyelikleri hukuki güvence altına alınırken, milletvekili seçimlerinde zorunlu önseçim, tercih sistemi ve seçimlerde siyasi partilerin seçim ittifakı yapabilmesinin yolu açılıyor.
Tüm Metin

  Vekil sayısı az bile
Çiller ve DYP heyeti, erken seçim ve yeni hükümet alternatifleri için gerçekleştireceği liderler turu çerçevesinde ilk olarak Ecevit'i ziyaret etti. Ecevit, kurmayları ile birlikte DYP heyetini Başbakanlık'ta merdivenlerin başında karşıladı. Ecevit, iktidar günlerinden kalma alışkanlıkla, Başbakan'ın makam odasına yönelen Çiller'i, "Efendim kalabalık olunca, burayı tercih ediyoruz" diyerek, eski Bakanlar Kurulu salonuna "buyur" etti.
Tüm Metin

  Vekillere buz gibi şaka
Kanal 7 televizyonunda yayınlanan "Şakacı" programının yapımcısı Çetin Çiftçi, bu kez de milletvekillerini şaka tuzağına düşürdü. Dün Ankara'da milletvekili lojmanlarının bulunduğu Oran semtinde sabah yürüyüşüne çıkan milletvekilleri, çok sayıda televizyon kamerası ile karşılaştı.
Tüm Metin

  KISA KISA KISA
AKP Grup Başkanı Bülent Arınç, Koray Aydın'ın milletvekilliğinden istifasının TBMM Genel Kurulu'nda reddedilmesi halinde, Aydın hakkında Meclis soruşturması önergesi vereceklerini bildirdi. Arınç, Aydın'ın iddianamede adının geçmemesinin nedeninin Anayasa'nın 100. maddesinde düzenlenen Meclis soruşturması zırhına bürünmesinden kaynaklandığını belirtti.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   79
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   22
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır