kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Batan teknede 5 kişi boğuldu

Muğla'dan Yunanistan'a Afrikalı 27 kaçağı taşıyan balıkçı teknesi fırtınada alabora olunca beş kişi boğularak öldü, 17 kişi kayboldu
Kaçakların umuda yolculuğu bir kez daha acı bitti. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, kaçakları Yunanistan'a taşıyan tekne alabora oldu. Suyla dolan kamaradan çıkamayan 5 kaçak ölürken, 17 kaçak kayboldu. Yüzerek kıyıya çıkmayı başaran 5 kaçak ise hastanede tedavi altına alındı. Kayıp kaçaklar denizde ve karada aranıyor.

Halen askerde bulunan Hasan Baz'a ait "Kelpe" isimli tekne, Sudan, Nijerya ve Mozambiklilerden oluşan 27 mülteciyi Bitez Koyu'ndan alarak saat 02:00 surlarında denize açıldı. Kaçakları Yunanistan'ın İstanköy adasına götürmek üzere yola çıkan tekne şiddetli yağmur, denizin dalgalı olması ve aşırı yük nedeniyle kıyıdan yaklaşık 30 metre açıkta su alarak alabora oldu.

KAPTAN KAÇTI
Tekne su alırken kamaradan çıkamayan 5 kişi boğularak hayatını kaybetti. Teknedekilerden 2'si Nijerya, 3'ü Somali uyruklu 5 kaçak yüzerek kıyıya ulaşmayı başardı. Mülteciler ismini bilmedikleri tekne kaptanının olay anında denize atlayıp kaçtığını, kendilerinin İbrahim Hayta isimli bir şahısa tekneye binmek için kişi başı 100 dolar ödediklerini söyledi. Aralarında iki kadının bulunduğu mültecileri İstanbul'dan Bodrum'a getiren İbrahim Hayta'nın daha önceden sabıkasının bulunduğu ve arandığı öğrenildi.

Jandarma yetkilileri ölenlerin Sudanlı Osman Abdurranman, Muttasır Altaç, Cabbar Ahbet ve Mozambikli Jacob M.Rilekine olduğu, ölen 1 kişinin ise kimliğinin belirlenemediği belirterek, kayıp 17 kişiyi denizde ve karada aramaların devam ettiğini söyledi.

Zeki ÖZKESKİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır