kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Terim'e mektup
Çıplak gözle 3 defa izlediğim İngiliz ekibinin en gizli bilgilerine ulaştım. Arsenal'in finalde nasıl oynayacağını da öğrendim. İşte maçı kazanmak için G.Saray'ın yapması gerekenler:

Büyük final geldi, çattı. Bu gece iki takım da en iyi kadrosuyla sahaya çıkacak. G.Saray'da tek eksik Emre. Arsenal, kafasındakini G.Saray'a yaptırmaya kalkacak. Yaptırabilir mi? Silahları G.Saray'a göre daha iyi. Mağlup duruma düşseler bile Wenger, taşlarla fazla oynamıyor. Ama bu maçın telafisi yok. Eğer mağlup duruma düşerse ne yapar?

Arsenal'de kalede Seaman, onun önündeki dörtlünün sağında Dixon, ortasında Keown, yanında Adams, solunda Silvinho. Keown ile Adams'ın önünde Vieira ve Petit görev yapacak. Vieira'nın sağında Parlour, solunda Overmars oynayacak. Forvette Bergkamp, en ileride de Henry'yle başlayacaklar.

Maçın gidişatına göre ve eğer sakatlık olmazsa Bergkamp, Henry veya Overmars'ın yerine Kanu girecek. Arkada değişiklik yapmak gerekirse ilk isim Grimandi. Sağda Dixon'la Parlour maceraya girmiyo. Boş alan bulurlarsa çıkıyorlar. Fazlaca ince işler yapamıyorlar.

Adams ile Keown, alan savunması yapıyorlar. Zaten önlerindeki Vieira ile Petit, bu alanı çok iyi kapatıyorlar. Özellikle Petit, defanstan aldığı toplarla hücumu başlatan adam. Ve bu işi mükemmel yapıyor. Mağlup duruma düşmezlerse, fazla ileri çıkmıyor. Toplara da iyi vuruyor. Arada sırada Overmars ve Henry'nin önüne attığı uzun toplar müthiş tehlikeli oluyor. Vieira fazla oyuna girip çıkıyor.

Bergkamp'ı hep gezerken görüyorsunuz. O da ortayla ilerinin bağını kuruyor. Bindirme yapan arkadaşlarının önüne müthiş toplar bırakıyor. Rakibi hatta yakalarlarsa, topla çıkan futbolcu bir anda kaleciyle karşı karşıya kalıyor.

Overmars ve Silvinho, solda iyi tezgâh kuruyorlar. Fakat Overmars sol iç kulvarı seviyor. Ceza alanı civarında çalımlarla içeri girip ya şut atıyor ya pas veriyor ya da penaltı yaptırıyor. O hücumda iken, boşluğunu Silvinho dolduruyor. Yani Arsenal'in sol tarafı çok tehlikeli.

En büyük bela Fransız Thierry Henry. 23 yaşında, 1.86 boyundaki bu futbolcu anormal çabuk ve süratli. İleride her tarafta geziyor. Serbest oynuyor. Biraz da şımarık. İlk çıkışta rakibi arkasına aldığında bir de dirseğini koydu mu, yakalamak çok zor. Ya kırmızı kart yersin, ya golü. Hem kendisi topu atıp gidiyor hem de araya atılan toplara deparlar atıyor.

* Kanu çok tuhaf bir oyuncu
Arsenal, hareketli oyunda, yan ortalardaki kafaya çıkmalarda çok etkili değil. Ama oyun durdu mu korner ve yan toplarda hava indirme birlikleri gibi geliyorlar. Zaafları, mağlup duruma düştüklerinde zaten hücumu seven oyuncular, fazlaca rakibin üstüne gidiyor.

Girerse, Kanu tuhaf bir futbolcu. Çok soğuk görünümlü. Gamsız bir hali var. Fakat yürüye yürüye adamı geçiyor ve babasının oğluna çalım atıyor. Grimandi ise tam görev adamı.

* O'Leary: G.Saray amatör takım
3 gün önce Leeds'in antrenörü O'Leary resmen kan kustu, "Aklıma geldikçe çıldırıyorum. En zayıf takıma yenildik. Futbolu bilmiyorlar. Bir amatör takım gibi yan toplarda zayıflar. Böyle bir ekibi nasıl dağıtamadık hala kendime yediremiyorum." Ve şöyle devam etti, "Bu Arsenal, finalde G.Saray'ı rahat geçer."

Şu gözüküyor ki G.Saray'ın bu maçta özellikle defans hatası yapmaya hakkı yok. Taffarel'in bırakın cepheyi en ufak bir yan topu kaçırmaması lazım. Sarı-kırmızılıların çok çabuk hücuma çıkmaları lazım. Ve top kaptırdıklarında herkesin yerine en kestirme yoldan dönmesi gerekiyor. Çünkü Arsenal'e karşı hiçbir zaman adam eksiltmeden oynamak lazım.

ERMAN TOROĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır