kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çamurlu köyden bir kent yarattık
Başkan Öcalan: "Yolları çamurdan, sokakları karanlıktan evleri susuzluktan kurtarıp Esenler'i yaşanabilir yaptık."

İKİNCİ kez Esenler Belediye Başkanı seçilen Mehmet Öcalan, seçim çalışmalarında oy avcılığı yapmak için asla bol kepçeden vaatte bulunmadığını hatırlatarak, "Buna rağmen FAZİLET'li belediyeler arasında en yüksek oy oranını ben yakaladım" diyor. İkinci seçimde sadece, "Bir 5 yıl daha verirseniz eksik kalan bütün hizmetleri tamamlarım" sözünü verdiğini belirten Öcalan şöyle konuşuyor: "1150 sokağa 420 ton asfalt dökerek yolları çamurdan kurtardık. Sular akmıyordu. İSKİ ile iş birliği yaparak su getirdik. Ağaç yoktu, tam 15 bin üzerinde ağaç diktik. Kaçak kömür kullanımının önüne geçtik. İGDAŞ ile iş biriliği yaparak halkın yüzde 50'sinin doğalgaz almasını sağladık. Esenler çamurlu köyden modern kente dönüştü."

SPOR KOMPLEKSLERİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Hakkı Başar Kapalı Spor Kompleksi'ni tamamlayarak hizmete soktuklarını söyleyen Başkan Öcalan, bu alanda yapılan diğer bir hizmeti gündeme getirirken şunları anlatıyor: "Spor yapabilmek için başka ilçelere giden Esenler halkı artık ayaklarının dibindeki bu kompleksten yararlanıyor. Bunun yanı sıra 3500 seyirci kapasiteli bir stadyum ile iki halı sahanın da bulunduğu Kemer Spor Kompleksi de tamamlandı. Tesis bu ay içinde hizmete açılarak. Esenler'in büyük açığı olan spor tesis sorunu böylece tamamen kalkmış olacak." Başkan Öcalan, diğer icraatlarını ve hedeflerini şöyle sıralıyor:

15 TRAFO YAPTIK
Elektrik kablolarının yer altına alınması için çalışma başlattık. Beş yıl içinde 15 trafo yaparak Esenler'i karanlıktan kurtardık. Ayrıca Elektrik İdaresi'yle özellikle altyapısı bitmiş olan yerlerde çirkin görüntü oluşturan elektrik kablolarının yer altına alınması için sürekli yazışma içerisindeyiz. Biz bugüne kadar onlar ne istiyorlarsa yaptık. Bu talebimizin sonuna kadar takipçisi olacağız.

TRAFİĞE DÜZENLEME
Her sokağa herkes istediği gibi girip çıkıyordu. Her sokağa yeni düzen vererek trafik akışına bir akış sağladık. Yine sinyalizasyon sistemi ile Esenler ilk kez bizim dönemimizde tanıştı. İlk sinyalizasyonu Cumhuriyet Meydanı'na koyduğumuzda vatandaş garip bir aletmiş gibi ışıkları inceleniyordu. Bu çalışma sayesinde Esenler korkunç bir trafik keşmekeşinden kurtulmuş oldu.

İLÇE IŞIL IŞIL OLDU
Biz göreve geldiğimizde Esenler karanlık bir şehirdi. Hiçbir yerde lamba yoktu. Merkezi yerlere yüksek aydınlatma direkleri koyduk. Bunun dışında sokak ve cadde aydınlatmalarını yaptık. Şimdi Esenler geceleri daha güzel hale geldi. İnsanlar huzur içinde rahatça dolaşabiliyor. Çocuk parkı ve yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul'da ilk defa bizim ilçemiz Çocuk Eğitim Parkı'na kavuşacak. Okul öncesi eğitime katkı sağlayacak bu park, çocukların henüz okula başlamadan hayata dönük bazı şeyleri oyun eşliğinde öğrenmeleri sağlayacak. Kemer Mahallesi'nde inşaatına başlanan eğitim parkı daha sonra diğer mahallelere de yayılacak.

BELEDİYE BİNASI
Hizmet binamız artık yeterli gelmiyor. Yeni hizmet binası için çalışmalar başlattık. TEM Otoyulu üzerinde arsa temini için çalışıyoruz. Arsa temin edilir edilmez projesi hazır olan yeni hizmet binamızı en kısa içinde hizmete koyacağız. Esenler'in otopark sorununu katlı otoparklar yaparak çözmeye çalışacağız. Bunu, istimlaklar yaparak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.

DEVLET HASTANESİ
Devlet Hastanesi'nin yapılabilmesi için arsa ürettik. Sağlık Bakanlığı bu arsa üzerinde Esenler'in büyük ihtiyacına çözüm olacak tam teşekküllü bir devlet hastanesi inşa edecek. Tramvay hattının Esenler'den geçmesi için bütün planları yaptık. Büyükşehir Belediyesi de bu projemize çok sıcak bakıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır