kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir annenin feryadı
Kızımı 10 yıl önce trafik kazasında kaybettim. Boğaziçi mezunuydu, üç yabancı dil biliyordu. Ondan önce eşimi kaybetmiştim.

Her şeyim kızımdı. Ama o, resmi plakalı aracı kullanan ehliyetsiz bir trafik canavarının kurbanı oldu. Artık yeter! İnsana değer veren trafik yasaları en kısa zamanda çıksın!

EN GENİŞ KATILIM
KADIKÖY Belediyesi hız manyaklarının yolaçtığı trafik kazalarına karşı etkili ve köklü önlemleri oluşturmak üzere geniş katılımlı toplantı düzenledi. Toplantıya sivil toplum örgütlerinin yanısıra, evlatlarını hız delilerine kurban veren acılı ana-babalar da katıldı. Toplantı sık sık gözyaşartıcı, son derece duygulu anlara sahne oldu. Ancak tüm katılımcılar, "trafik canavarları ile mücadele" konusunda kararlılıklarını açıkça vurguladı.

ÖLÜLERİ SAYMAYALIM
"YETER, ölüleri saymak istemiyoruz, önlemek istiyoruz" sloganlı toplantıda, Bağdat'taki son kazada hayatını kaybeden Selin Uras'ın babası Boray Uras, "Gerekirse tek başıma Ankara'ya yürüyeceğim, yollarda yatacağım. Önlemi savsaklayanları uyaracağım" dedi. Boray Uras bu konuda hiçbir şeyin kendisini yolundan döndüremeyeceğini vurguladı.

"YÜRÜYÜŞ" KARARI
GEREK Boray Uras'ı, gerekse kızını 10 yıl önce trafik terörüne kurban veren Sevim Engin adlı annenin, elinde kızının fotoğrafıyla yaptığı konuşmayı gözyaşlarıyla dinleyen katılımcılar, ortak karar aldı: "Gerekirse Ankara'ya toplu halde yürüyeceğiz!" Bu kararı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de bütün kalbiyle desteklediğini ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu çok kesin bir ifadeyle vurguladı.

BAĞDAT KOMİTESİ
TOPLANTIDA, 11 kişilik bir "Bağdat Caddesi Komitesi" oluşturuldu. "Ankara'ya protesto ve uyarı yürüyüşü"ne kadar varabilecek tüm eylemleri bu komite organize edecek. Komiteye seçilen üyeler, "Cinayetlerin önlenmesini sağlamak için sokaklara dökülmek de dahil olmak üzere her şeyi göze alacağız" dedi.

SANİYE ERGÖNÜL

Komitenin 11 üyesi
* Fatih Tanyeri

* Onur Sarıkelleoğlu

* Ceren Alparslan

* Ertan Pulman

* Nesibe Musevitoğlu

* Sema Evin

* Savaş Celasun

* Uğur Bulut

* Aytül Karaosman

* İsmet Ağırkaya

* Boray Uras


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır