kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine holi-kan!
Şarhoş İngiliz holiganlar Türkler'e saldırınca yine kan döküldü. Çok sayıda yaralı var.

KOPENHAG'DA dün gece İngilizler'in bir barda yine alkolün etkisiyle olay çıkarması üzerine ortalık karıştı. İngiliz taraftarların Türk bayraklı tişört giyen bir çocuğun üzerine bira dökmesi ve hakaret etmesi olayların çıkmasına neden oldu. Gerginliğin giderek büyümesi üzerine kavga çıktı. Alarmda olan Kopenhag polisi olaylara hemen müdahale etmesine rağmen etkisiz kaldı ve "sarhoş İngiliz holiganlar" ile Türk taraftarlar arasındaki kavgaları bastıramadı. Sarhoş holiganların tüm taşkınlıklarına rağmen Kopenhag polisinin İngilizleri koruduğu görüldü. Olayları duyan Türk taraftarlar akın akın Pivoli Meydanı'na koştu.

Pivoli Meydanı'nda sabaha kadar yer yer gruplar arasında yumrukların, şişelerin havada uçuştuğu kavgalar sürdü. Aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Türkiye'den giden bir kameramanın da kolu kırıldı. Olaylar nedeniyle Kopenhag polisi, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

BÜYÜK TEHDİT
Danimarka polisi bugünkü maç için İsveç ve Almanya'dan özel spor polisleri getirdi. Böylece stat çevresinde görev yapacak polis sayısının 5 bini bulduğu açıklandı.

Kopenhag Polis Şefi Mogens Lauridsen, alacakları güvenlik önlemlerinin Danimarka tarihinde alınmış en kapsamlı güvenlik önlemi olduğunu söyledi. Lauridsen, gelen taraftarlar için şöyle bir benzetme yaptı: "25 bin kişinin her biri hem kurban, hem de kavgacı olabilir. 25 bin insanı tehdit olarak görüyor ve yine 25 bin insanı korumaya çalışıyoruz."

"KRALİÇE ADINA!"
Danimarka polisi, bugün panzerlere yerleştirilen hoparlörlerle Türkçe ve İngilizce uyarılar yapacak. Polis bu amaçla "Kraliçe ve Anayasa adına ayrılın" anonsları hazırladı. Ses bantları panzerlere yerleştirildi. Çıkacak olası bir kavgada, polis 3 kez bu uyarıyı yapacak ve ardından kavgaya müdahale edecek.

Yaşar YALÇIN / Gökmen ÖZDEMİR / Sadi TEKELİOĞLU / KOPENHAGc


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır