kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
400 holigan alarmı
Leeds Unitedlı 400 holiganın Kopenhag'a geleceği haberi Danimarka polisini alarma geçirdi.

KOPENHAG'DA dev maça saatler kala yaşanan bu gelişme, Danimarka polisini harekete geçirdi. Olağanüstü yapılan güvenlik toplantısında çeşitli istihbaratlar değerlendirildi. Sızan bilgilere göre, 400 holigan, Pivoli Meydanı'ndaki Burger King'in önünde buluşup diğer İngiliz taraftarlarla birlikte stada gelecekler.

Bu haberi alan Danimarka polisi maçla ilgili aldığı güvenlik önlemlerini yeniden gözden geçirdi. Öte yandan polisin aldığı güvenlik önlemleri kent içinde en üst düzeyde. Belediye binasının önü, Türkler'in yoğun olarak yaşadağı Vesterbrou Semti ve havaalanında çevik kuvvetlerin beklediği görüldü. Final güvenliğini sağlamakla görevli komitenin en üst düzey sorumlusu Polis Şefi Mogens Lauridsen, alacakları güvenlik önlemlerinin Danimarka tarihinde alınmış en kapsamlı güvenlik önlemi olduğunu söyledi.

BÜYÜK TEHDİT
Lauridsen, gelen taraftarlar için şöyle bir benzetme yaptı: "25 bin kişinin her biri hem kurban, hem de kavgacı olabilir. 25 bin insanı tehdit olarak görüyor ve yine 25 bin insanı korumaya çalışıyoruz." Bugün görevli polis sayısının 5 bini aşacağı kaydedildi.

"KRALİÇE ADINA!"
Final maçı için alarmda olan Danimarka polisi maç öncesi çıkabilecek muhtemel kavgalara anında müdahaleye hazırlanıyor. Bunlardan en ilginci panzerlere yerleştirilen hoparlörlerden yapılacak Türkçe ve İngilizce uyarılar. Danimarka polisi bu amaçla "Kraliçe ve Anayasa adına ayrılın" anonsları hazırladı. Ses bantları panzerlere yerleştirildi. Taraftarlar arasında çıkacak bir kavgada, polis önce üç kez bu uyarıyı yapacak ve ardından kavgaya müdahale edecek. Yaşar

YALÇIN/SPOR SERVİSİ. Sadi TEKELİOĞLU/KOPENHAG MUHABİRİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır