kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu gece uyumak yok
Dünyanın dört bir yanında nefesler tutuldu, Galatasaray'ın Arsenal ile yapacağı maç bekleniyor. Türkler, sokaklara dökülmeye hazır!

TÜRKİYE'NİN dört bir yanında hazırlıklar yapıldı; futbol seven sevmeyen, Galatasaray'ı tutan tutmayan herkesin gözü Galatasaray'ın bu akşam saat 22.00'de yapacağı maça çevrildi. 7'den 77'ye tüm Türkiye, Cim-Bom'un UEFA finalinde Arsenal'i alt etmesini bekliyor. Fatih Terim yönetiminde rekorları altüst eden, Avrupa'da final oynayan ilk Türk takımı olan, Türkiye'de üst üste 4 şampiyonluk alan ilk ekip olan Galatasaray, 100 milyon pound değerindeki Arsenal'i de yenerse Avrupa'nın en büyüğü olduğunu ilan edecek.

UZMANLAR UYARIYOR
dBu tarihi maça tanıklık etmek isteyen milyonlarca insan, şimdiden hazırlıklarını tamamladı; kutlama planları yapıldı. Sağlık uzmanları ise kalp ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan taraftarları uyardı: "Maç sırasında her türlü pozisyona ve sonuca hazırlıklı olun, ilaçlarınızı her an yanınızda bulundurun"

TRİBÜNDE 20 BİN TÜRK
Final maçını izlemek için Kopenhag'a giden taraftarlar, Atatürk Havalimanı'nı hareketlendirdi. Arsenal ve Galatasaray arasında bu akşam oynanacak tarihi final maçı öncesi, Türkiye'den Danimarka'ya giden yolcu ve uçak sayısında patlama yaşandı. Kopenhag'a 19'u Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere toplam 58 charter seferi düzenlendi, maçı izlemek için Türkiye'den 10 bin seyircinin Kopenhag'a gittiği belirtildi. Havayolu şirketleri talep olması durumunda ek seferler kayabileceklerini belirttiler. Türkiye dışında da dünyanın pek çokyerinden 10 bine yakın Türk'ün maça gitmesi bekleniyor.

HOLİGAN TAKTİĞİ
Türk taraftarları, uçaklarla Kopenhag'a akın ederken Arsenal taraftarları deniz ve karayolu ile Danimarka'ya gitmeyi tercih ediyor. Bunun en önemli nedeni de güvenlik önlemleri. Çünkü havayolunu tercih ettiklerinde İngiliz taraftarlar, güvenlik noktalarından geçmek zorunda kalacaklar ve bileti olmayanlar Kopenhag'a giremeyecek. Bu engeli aşmak isteyen İngilizler, önlemlerin daha gevşek olduğu kara ve deniz yolunu tercih ediyorlar.

KUTLAMALAR HAZIR
Maç sadece Türkiye'deki değil yurtdışında yaşayan Türkler'i de farklı bir heyecana bürüdü. Avusturalya, Almanya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan ve daha pek çok ülkedeki Türkler, şampiyonluğu karnavala dönüştürecek etkinlikleri şimdiden hazırladı. Büyük salonlara dev ekranlar kuruldu. Maç saati öncesi işkembe çorbasından, kebaplara kadar Türk yemeklerinden oluşan mönüler oluşturuldu. Büyük gazinolar ve yurtdışında son derece yaygın olan 'spor pub'lar, Galatasaray maçı sırasında açık olacaklarını ilan ettiler.

DÜNYA İZLEYECEK
Maça Yunanistan'dan da ilgi büyük. Galatasaray-Arsenal maçı, ülkenin büyük ilgi gören yayın organlarından Ethnos Gazetesi'nin bu haftaki pazar ekine kapak oldu. İki takımın performansı ve oyuncuları hakkında geniş bilgi verildi. Yunan gazetelerinin spor sayfaları 'kıran kırana geçecek maçta' Galatasaray'ın kazanacağı yolundaki yorumlara ağırlık verdi.

Maçı, dünyanın 125 televizyon kanalı naklen yayınlayacağını açıkladı.

SPOR-SHA-HABER MERKEZİ-DIŞ HABERLER

Final maçı anısına 'özel gün' damgası
GALATASARAY ile Arsenal arasında yarın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yapılacak UEFA Kupası final maçı anısına, özel gün damgası hazırlandı. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden (TMOK) yapılan açıklamada, TMOK Olimpik Filateli Komisyonu'nun önerisi üzerine PTT Genel Müdürlüğü'nün, final maçı anısına özel gün damgası uygulayacağı bildirildi. Özel gün damgasının, bugün Galatasaray'daki Beyoğlu Posta Merkezi'nden gönderilecek mektupların zarfları üzerine vurulacağı belirtildi.

(A.A)

Maç biletlerini Türkler kaptı
Galatasaray-Arsenal final maçına sayılı saatler kala Danimarkalılar, İngiliz ve Türk taraftarları arasında çıkabilecek olaylardan korktukları için ellerindeki biletleri satmaya başladılar. Biletlerin çoğunu Türkler aldı. Danimarkalılar'a ayrılan 9 bin biletin, 4 bin 500'ünü de Türkler'e satılmıştı. Şimdi tribünlerde Türkler'in sayısal üstünlüğü garantilendi. Karaborsaya düşen UEFA Kupa maçının bilet fiyatları 1000 Mark'a (yaklaşık 288 milyon lira) kadar çıktı. Danimarka'da yaşayan Türkler de tanıdıkları Danimarkalılar'ın biletlerini satmasını sağladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır