kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Chat bankacılığı
Internet ve telefon bankacılığını birleştiren Finansbank, müşterilerine chat usulü hizmet sunacak. Müşteriler telefon numarası bırakarak, ilgili personelden kendilerini aramalarını isteyebilecek.

Finansbank Bilgi-İşlem Merkezi adı altında internet ve telefon bankacılığını birleştirdi. Finansbank'tan şifresi olan 444 0 900 numaralı telefon bankacılğı merkezini arayarak hesap açma, repo bağlayıp bozma, EFT, havale kredi kartından nakit avans çekme, fatura ödeme gibi işlemleri yapabilecek.

Ayrıca bankanın http://www.finansbank.com.tr adresine internet üzerinden erişebilenler chat yaparak, bankanın hizmetlerini içeren konularda görevlilerden bilgi alabilecekler. Hatta isterlerse, telefon numarası bırakarak, ilgili personelden kendilerini aramalarını isteyebilecekler.

Yaklaşık 120 hat üzerinden 60 banka görevlisinin aynı anda maksimum 90 kişiye hizmet verebildiği projenin maliyeti 3 milyon dolar tutarında.

FONLAR DEVREDE
Finansbank Genel Müdürü F. Onur Umut, bankanın ilk üç aylık bilançosunu açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre karlılıklarını yüzde 62 artırarak 22 ,8 trilyon liraya ulaşmalarının yanında, bankanın özkaynaklarının da 171 trilyon 500 milyar liraya çıktığını belirtti.

Umut, bankanın yurt dışından yeni fonlar bulduğunu de belirterek şunları söyledi: "Amerika'dan 5 yıllığına 125 milyon dolarlık yeni bir fonun yanında IFC'den 45 milyon dolarlık 4 - 6 yıllık bir fon daha temin ettik. Müşteri mevduatı mız da 373,5 trilyon liraya ulaştı."

Kart sayısı 250 bin adete yükselen bankanın bu artışında Galaksi Kartın büyük önem taşıdığına değinen Onur Umut, bu kartın kendi türünde bir ilk olduğuna dikkat çekti.

Finansbank'ın operasyon ve bilgi işlem merkezi bundan böyle Ümraniye'de faaliyet gösterecek. Yaklaşık 15 bin 800 metrekarelik bir alana taşınacak olan Finansbank'ın teknoloji yatırımlarının süreceği belirtiliyor.

Onur Umut: Batık kredilerde artış olabilir
Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, 2000 yılı için geçen yılın reel rakamlarının altına düşmemeyi hedeflediklerini, şube sayısını da 120'ye çıkaracaklarını kaydetti. Mevduata güvencenin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirten Umut, yıl sonuna doğru tamamen kaldırılmasa da bu konuda bir düzenleme beklediklerini ifade etti. Onur Umut, bireysel kredilerdeki artış nedeniyle önümüzdeki yıllarda Güney Amerika ülkelerindeki kadar olmasa da batık kredilerde artış olabileceğini belirtti.

Öte yandan, Finansbank'ın devreye soktuğu İlgi-İşlem Merkezi'ndeki internet ve telefon bankacılığı entegrasyonu, 15 kişilik banka personeli tarafından gerçekleştirildi. İlgili personelin chat ve telefonla müşteriyi arama işlemleri 7 gün 24 saat kesintisiz olarak devam edecek.

Bu tarz sistemi, dünyada kullanan banka sayısının 10'u geçmediğini belirten Umut, Türkiye'de ilk olduklarını belirtiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır