kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patronların siyasi reform beklentisi
TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu, Yeni Cumhurbaşkanı'nın ekonomik ve siyasal reform sürecinin takipçisi olacağından kuşkuları olmadığını söyledi

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, yeni Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türkiye'nin 2000'li yıllarda gerçekleştireceği ekonomik ve siyasal reform sürecinin takipçisi ve denetleyicisi olacağını söyledi.

Erkut Yücaoğlu, 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in göreve başlayacak olması nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye'nin son dönemde uzun zamandır hasretini çektiği siyasi istikrarı sağladığını ve uygulamaya konulan kapsamlı bir ekonomik programın ilk meyvelerini almaya başladığını söyledi.

SİYASİ DESTEK ŞART
Yücaoğlu, bu istikrar ortamının, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde de partilerin tek bir aday üzerinde uzlaşma sağlamaları açısından belirleyici olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin 2000'li yıllarda yürüteceği önemli ekonomik, toplumsal ve siyasal dönüşümlerin en üst düzeyde siyasi bir desteğe ihtiyaç göstereceğini belirten Erkut Yücaoğlu, piyasa ekonomisinin hayata geçirilmesi, demokratik katılım ve toplumsal uzlaşma kültürünün yaygınlaşmasının en temel hedefleri olduğunu kaydetti.

GÜVENİMİZ TAM
Yücaoğlu, yeni Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Türkiye'nin AB yolunda geçirmesi gereken önemli dönüşümlere katkıda bulunacak kararlılığı daha önceki görevlerinde de sergilediğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Türkiye'nin, ekonomik öncelikleri göz önüne alan, yatırım ve ticaret olanaklarını geliştiren, çok yönlü ve çok boyutlu bir ekonomi diplomasisi benimsemesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız sayın Ahmet Necdet Sezer'in ekonomi diplomasisi konusunda da gerekli atılımları gerçekleştireceğine güvenimiz tamdır. "

TÜSİAD'IN TAVRI NET
"TÜRKİYE, AB adaylığı ile kendi geleceğine yönelik bir karar verdi ve kendisini taahhüt altına soktu.

Bu perspektifle içine gireceği reform sürecinde de kurumsallaşmayı sağlayarak, süreci kurallara bağlı hale getirmelidir. Kopenhag kriterlerinin üyelik müzakerelerinin başlangıcı için ön şart oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümlerinde yaptığı konuşmalarla tanıdığımız Ahmet Necdet Sezer'in, Türkiye'nin, küreselleşen dünyamızda siyasi olarak saygın, ekonomik olarak rekabetçi olması yönünde görüş sahibi olduğunu biliyoruz."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır