kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya Bankası kredisi 18 Mayıs'ta görüşülecek
Gözden geçirilecek Ekonomik Reform Kredisi, uyum kredilerinin ilki olacak

Dünya Bankası İcra Kurulu, Banka'nın Türkiye'ye vermeyi öngördüğü 760 milyon dolarlık Ekonomik Reform Kredisi'ni (ERL), 18 Mayıs 2000 tarihindeki toplantısında, gözden geçirmeyi planlıyor. Bankadan yapılan açıklamada, ERL'nin hedefinin, "sürdürülebilir makro ekonomik istikrarı sağlamak, büyümeyi sağlamlaştırmak, kamu sektörü idaresini kuvvetlendirmek ve ekonomik hassasiyeti azaltmak amacıyla destek sağlamak" olduğu belirtildi.

Açıklamada, ERL'nin, Hükümetin, kamu harcama idaresi, sosyal güvenlik, tarım ve telekomünikasyon ile enerji altyapı alanlarında giriştiği reform çalışmalarını da destekleyeceği ifade edilerek şöyle denildi:

"Türk Hükümeti, yapısal reformlar arasında bulunan emeklilik reformu, bankaların denetimi için mevcut bulunan hukuki çerçevenin modernizasyonu, telekomünikasyon sistemlerini düzenleyen bir organ oluşturulması ve uluslararası tahkimin uygulamaya konulmasında olumlu gelişmeler göstermiştir. Özelleştirmede başarılı sonuçlar elde edilmiş olup, 2000'in kalan kısmı içinde uygulanacak ana özelleştirme uygulamaları üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Enerji ve tarım sektörlerinde ek yapısal önlemlerin alınması gerekmektedir. ERL, çiftçilere bilgi, fiyat ve kredi desteği vermekten ziyade doğrudan gelir sağlama yöntemiyle Hükümet'in tarımı destekleme politikalarına katkıda bulunma ile elektrik ve gaz için rekabet oluşturmayı öngörüyor."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır