kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Niyet mektubunu deldirmeyeceğiz
Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, buğday taban fiyatı açıklarken IMF'ye verilen mektubu delmeyeceklerini ve üreticiyi de mutlaka memnun edeceklerini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, buğday taban fiyatını yakında açıklayacaklarını ve açıklayacakları rakamdan herkesin memnun olacağını belirterek, "Taban fiyatı açıklarken IMF'ye verdiğimiz mektubu delmeyeceğiz. Bunun tedbirini bir yıl önceden aldık" dedi. Gökalp, bugüne kadar kendisinin taban fiyat konusunda hiçbir beyanatının bulunmadığını belirterek, taban fiyat konusunda çeşitli kurum ve kuruluşların hesaplamalar yaptıklarını söyledi.

Bu hesaplamalara saygı duyduklarını belirten Bakan Gökalp, "Ancak bu hesapların en sıhhatlisinin bakanlık yetkilileri tarafından yapılan fiyat olduğunu söylüyorum" dedi. Bakan Gökalp, taban fiyatın bakanlar kurulunda belirlendiğini ve bakanlık olarak kendilerinin bu konuda hazırlıklarını yaparak tekliflerini Bakanlar Kurulu'na götüreceklerini söyledi. "Bakanlar Kurulu'na tarla maliyetlerini hesap ederek ve bunun üzerine belirli pay koyarak fiyat isteyeceğim" diyen Bakan Gökalp, şunları söyledi:

"İnşallah uzlaşarak çıkarız. Yakında fiyatları açıklayacağız. Hükümet olarak IMF'ye bir niyet mektubu verildi. Biz bunun arkasındayız. Taban fiyatı açıklarken IMF'ye verdiğimiz mektubu delmeyeceğiz. Bunun tedbirini bir yıl önceden aldık. Dersimi çalışarak geliyorum. Ancak şu bilinmelidir ki, buğday üreticisinin alnının terinin karşılığı muhakkak verilecektir."

PARA PEŞİN ÖDENECEK
Bakan Gökalp, önemli olanın buğdaya verilen fiyatın yanında alım şekli ve sisteminin olduğunu söyledi. Üreticiden bu sezon taahhütnameyle buğday alacaklarını belirten Gökalp, "Açıkladığımız fiyattan ödeme yapacağız. Ödeme şekli de üreticiyi memnun edecek en güzel şekilde, peşin ve peşine yakın en iyi sistem olacak" diye konuştu. Ofis, olarak bu yıl 3 milyon ton buğday alacaklarını anlatan Bakan Gökalp, şöyle konuştu: "Üretilen buğday 19 milyon ton. Kalan 16 milyon tonun da tüccar tarafından değerinden alınmasını sağlayacağız. Öyle bir yenilik getireceğiz ki, üretici belki Ofise gelmeden ürününü tüccara satacak. Borsalara giden yolu açacağız ve geçen yılkinden çok rahat bir buğday satışının olacağını köylülere müjdeliyorum."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır