kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korkunc infaz
Haraç isteyen gerillaların taktığı kolye bombadan kurtulmak için polisi arayan kadın, bomba uzmanıyla birlikte can verdi.

AÇIK ALANA ÇIKARILDI
KOLOMBİYA'NIN Boyaca kentinde yaşayan 52 yaşındaki Elvira Cortez Gil'in evini basıp 7 bin 500 dolar haraç isteyen Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri, istedikleri parayı alamayınca kadının boynuna kolye şeklinde bir patlayıcı taktı. Paranın saat 15.00'e kadar hazırlanmasını söyleyen gerillalar, aksi takdirde bombayı patlatacaklarını söyleyip evi terk etti. Gil, hemen polisi aradı. Bomba uzmanları, Gil'i yerleşim bölgesi dışına çıkarıp bombayı etkisiz hale getirme kararı aldı. Canlı yayın kameraları bu tüyler ürperten kurtarma operasyonunu verebilmek için olay yerine geldi.

İKİ SAAT ERKEN PATLADI
VE operasyon başladı... Herkes nefesini tutmuş, Gil'in kurtulması için dua ediyordu. İlk defa böyle bir olayla karşılaşan bomba uzmanları, bombanın mekanizmasını nasıl durduracaklarını anlamaya çalışırken saat 13.00 oldu. İki saatleri kalmıştı. Ancak tam bu sırada hiç beklenmedik bir şey oldu: Bomba korkunç bir gürültüyle patladı! Elvira Cortez Gil, ailesinin gözleri önünde paramparça oldu. Kopan kafası metrelerce uzağa fırladı. Gil'i kurtarmaya çalışan bomba uzmanı Yair Lopez'in ise kolları koptu ve kan kaybından can verdi. Olay yerinde bulunan askerlerden birinin parmakları, diğerinin alnı parçalandı.

DIŞ HABERLER

SON ANA KADAR UMUDUNU KAYBETMEDİ
Finansmanını uyuşturucu ticareti, adam kaçırma ve haraç toplama yoluyla sağlayan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin kurbanı olan Elvira Cortez Gil, bu fotoğraf çekildikten sadece birkaç dakika sonra paramparça oldu. Bombanın uzaktan kumanda aracılığıyla gerillalar tarafından mı patlatıldığı, yoksa etkisiz hale getirmeye çalışırken yanlışlıkla mı patladığı anlaşılamadı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır