kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ağca: İyi ki doğdun Papa
Meryem Ana'nın Portekiz'in Fatima kentinde üç çoban çocuğa görünerek verdiği sırlardan 3'üncüsünün Papa suikastı olduğunun açıklanması cezaevindeki Mehmet Ali Ağca'ya yaradı.

Ağca her fırsatta İtalyan medyasına mesajlar gönderip ya da katılarak af istiyor ve Papa'ya övgüler diziyor. Ağca, 18 Mayıs'ta doğum gününü kutlayacak olan Papa 2'nci Jean Paul'e bir kutlama mesajı gönderdi. "80'inci yaşgününüz dolayısıyla en iyi dileklerimi sunuyorum. Size karşı derinden saygı ve sevgi duyuyorm. En kısa zamanda da Türkiye'de ailemi kucaklama umuduyla yaşıyorum" dediği mesajda, kendisiyle 1983 yılında görüştüğü için de şükranlarını sundu.

İtalyan televizyonu Raiuno'nun "Porta a Porta" adlı programına da katılan Ağca "Kaderi gereği Papa suikaste uğrayacaktı ve bunun için kader beni seçti" dedi. Adalet Bakanlığı'ndan 4 yıldır af beklediğini ifade eden Ağca, şöyle konuştu: "Ben Papa tarafından affedildim. Af yılında ben neden hapishaneden çıkamıyorum." Avukatı Mariana Magistrelli de müvekkilinin yeteri kadar acı çektiğini, artık gereken işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır