kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Oy kullanmasın diye el kesiyorlar
Sierra Leone'de Devlet Başkanı halka, "Gelecek sizin elinizde. Bu ellerle oy vereceksiniz" deyince, asilerin lideri herkesin ellerinin kesilmesi emrini verdi.

BATI Afrika ülkesi Sierra Leone'de, barış koruma gücü olarak görev yapan Birleşmiş Milletler askerlerinin rehin alınmasından sonra sonu gelmeyen bir kaos yaşanıyor. Hükümete karşı savaşan Devrimci Birleşmiş Cephe'nin gerillaları ülke çapında terör estiriyor. Hem de barbarca yöntemleriyle.

KUTSANDIĞINA İNANIYOR
Devlet Başkanı Tecan Kanbah, halka "Gelecek sizin elinizde. Bu ellerle oy kullanacaksınız" dediği için gerilla lideri Fadoh Sankoh (63), hükümeti destekleyenlerin ellerinin kesilmesi emrini verdi. Böylece hem oy kullanmaları, hem de erkeklerin kendilerine karşı silah tutmaları engelleniyor.

Sankoh'nun verdiği çılgınca emirlerine dayanamayıp örgütten kaçan eski bir gerilla olan Paul Dengbeh, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Ülkenin doğusunda elmas madeniyle ünlü bir köye girdik. Kadın-çocuk ve erkeklerden 10 kişiyi ayırıp çıkardık. Hepsini yüzüstü yere yatırdık ve kılıçlarımızla ellerini kesmeye başladık. Çünkü liderimiz bize öyle emretmişti. Onlar hükümeti destekliyordu. Yanlış olduğunu biliyordum ama ona karşı gelmekten de çok korkuyordum.Vahşetin boyutlarını abartan gerillalar kurbanlarının kanlarını içiyor hatta zaman zaman öldürdüklerini bile yiyorlar. Megaloman bir kişiliğe sahip Sankoh, kutsanmış olduğuna inanıyor. Sankoh, 1970'lerde vatana hainlik suçundan hapse girdiğinde Tanrı'yla konuştuğunu ve kendisini kutsadığını iddia ediyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır