kapat

16.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Finale doğru

G.Saray, UEFA finaline kafasında şampiyonluk konusundaki soru işaretlerini bitirmiş halde gidiyor. İzmir'de halledemediği işi F.Bahçe'nin çözmesi güzel bir sürpriz oldu. G.Saray, aslında UEFA finali öncesi Altay önünde iyi sinyaller vermemişti. Ama ortaya konan kötü futbol için sebebleri oldukça fazlaydı. Çok önemli 6-7 oyuncusu yoktu. Hava iyi futbolu engelleyecek derecede sıcaktı. Bunlara kafaların Kopenhag'da olması eklenince zaten çok iyi futbol beklemek doğru olmazdı. Yine de bu yenilgi 40 maçtır deplasmanda yenilmeyen G.Saray'a yakışmadı. Futbolcuların paralarının ödenmemesi hakkındaki dedikodulara gelince... Bugüne kadar seslerini çıkarmayan futbolcular bu konuyu bugün gündeme getirmezler.

İzmir'de altı çizilmesi gereken olay, yedek ve formsuz oyuncuların performansıydı. Bunca sakat ve cezalı oyuncu varken, bu oyuncuların finalde forma şansı bulabilmek için daha fazla çaba göstermelerini bekliyordum. Özellikle Arif, Hasan Şaş ve Fatih daha çok mücadele etmeli ve arkadaşlarını daha fazla ateşlemeliydiler. Takımdaki olumsuz görüntüler yalnız Altay maçına mahsus değil. Oynanan son 4-5 maçta buna benzer sıkıntılar yaşanmıştı.

Ümit-Okan-Suat çalışmalı
Arsenal maçında en önemli alanlardan biri defans. Bülent çok formda. Capone ve Popescu da finale mutlaka iyi konsantre olacaklar. Sol kanatta bir sıkıntı var. K.Hakan yeterince formda değildi ve şu anda sakat. Daha önce bu mevkide çok iyi oynayan Ergün, Arsenal önünde solda görev yapmalı. Son maçlarda sıkıntılı olan orta alanda ise Suat ve özellikle Okan'a büyük görev düşüyor. Emre'nin eksikliğini de Ümit kapamalı. Bu üçlünün görev anlayışlarındaki başarı G.Saray'ın hem defansif, hem de ofansif başarısında önemli rol oynayacak. Eğer bu üçlü iyi görev yaparsa özellikle Hagi'nin topla daha rahat oynaması ve etkili olması kaçınılmaz.

B.Hakan'ın Avurupa karnesi iyi. Dış maçlardaki gol vuruşu becerisine yine çok ihtiyaç var. Eğer Arif ilk 11'de yer bulur ve İngilizler'in tanıdığı Arif gibi oynarsa Arsenal'in uzun boylu ve yavaş olan defans göbeğinde çok etkili işler yapabilir.

Final öncesi G.Saray'da belirsizlikler çok. Arsenal daha iyi ve daha sağlam bir görüntü veriyor. Mantık rakibin kupaya daha yakın olduğunu söylüyor. Ama gönlümüz de kupadan vazgeçmiyor. Ona ulaşmak için saha içinde futbolcularımızın çok fazla mücadele etmesine, akıllı olmalarına ve şanslarına her maçtan daha fazla ihtiyacımız olacak.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır