kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Eşi bacaklarına hayran
"Eşim bacaklarımı çok beğenir. Aslında düzgün değil ama çok çalışmaktan bir adale yapısı oturdu belli süre sonra..." "Leeds'te gol atınca, Emre'yi bebek gibi bacaklarımda sallayacaktım ama sarı kart almaktan korktum"

Sokakta dehşet
Aldatıldığını öğrenen koca, birlikte yakaladığı karısının âşığını öldürdü. Kaçan karısını da 45 dakika sonra bulup boğazladı.

Görkemli sergi
Paris'te açılan 'Osmanlı Seramiklerinin İhtişamı' adlı serginin tanıtım gecesi, Türk ve Fransız politikacı, sanatçı, işadamı ve basın mensuplarını bir araya getirdi.

Ruh teknisyeni
Hindistan'dan gelen ruhani lider Şri Mataji Nirmala Devi: "Tansu Çiller'in başarısız olması ümidinizi kırmasın; tekrar bir kadını deneyin."

Katil sekreter
Mersin'de öldürülen emlakçının katili sekreteri çıktı. Halide Ordu adlı sekreter "Bana zorla sahip olmak istedi" dedi.

Özürlü çiftin korkunç sonu
KARTAL'DA, özürlü Metin İzbul (37), 1 yıl önce aşırı geçimsizlik yüzünden boşandığı kendisi gibi özürlü olan eski eşi Ferhunde Çelik'le dün saat 14.00'te bir cafede buluştu.

Değirmendere'den geriye umut kaldı
"Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği'nin düzenlediği 'Yaşayanların kaleminden 17 Ağustos depremi ve sonrası' konulu yarışmada, Nükhet Kozluoğlu (46) "Anılardan" adlı kompozisyonuyla üçüncü oldu.

'Sözünü tutuyorum'
Ağaçların gölgesinde, denizden gelen tatlı esintiyle sesi kulaklarımdan gitmeyen Fakir Baykurt gözlerindeki hüzün bundan mıydı acep! Son konuşmanmış Değirmendere'de.

Tablo skandalı
NİSAN ayı başında Maçka Mezat'ta düzenlenen müzayedede satışa çıkarılan ressam Nedim Günsür'ün "Göçerler" ve "Dalyan" adlı tablolarının sahte olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Bombacılar kaçamadı
Carrousel önünde taksiye bomba koyan 8 PKK'lı yakalandı

KISA KISA KISA

POLİTİKA
Enginyurt: Fırın küreği gibi tokadım var
Olayın merkezindeki Enginyurt tokadına güvendiğini söylüyor. İlk kez 14 yaşında cezaeviyle tanışan Enginyurt'un ekibi de kendisi gibi 'sağlam'

'Türkeş'e ihanet etti'
Enginyurt, Bursa'da konuştu: Gecikmiş hıncımızı, kinimizi aldık. Ülkücü camia rahat etsin

Çıkar şu dosyayı!
MHP'liler Kanunlar Kararlar Müdür Yardımcısı'nın karşısına dikildi: Çıkar dosyayı. Dosya çıkınca kıyamet koptu. Kırkpınar panter gibi atılıp Somuncuoğlu'nun dilekçesini yırttı.

Mütevazı First Lady
Cumhurbaşkanı adayı Sezer'in öğretmen emeklisi eşi Semra Sezer, gelişmelerin heyecan verici olduğunu, ancak hayatında hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor.

Son dakika sürprizi
Sık sık "kadın cumhurbaşkanı adayı" gerekliliğinden söz eden DSP'li Alphan, başvuru süresinin bitmesine 1 dakika kala Köşk'e talip oldu

Ya istifa, ya ihraç
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisini dinlemeyerek adaylığını koyan Sadi Somuncuoğlu'na "istifa et, yoksa ihraç edileceksin" mesajı gönderdi. Bahçeli olay için "şık olmadı" yorumunu yaptı.

Töreyi çiğneme bedeli
MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin, Somuncuoğlu'nun "Töreyi çiğnediğini" belirterek "Töreyi çiğneyen kişinin MHP üniforma-sını taşıma hakkı yoktur" dedi

Meclis saldırıya ateş püskürdü
MHP'Lİ Sadi Somuncuoğlu'na önceki gece partisinin milletvekilleri tarafından saldırıya uğraması Meclis'te tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar şöyle:

Suç duyurusu şoku
Somuncuoğlu'nun korumaları 4 milletvekilini polise şikayet etti

"İtirazım var"
Cumhurbaşkanı adayı Akbulut: 'Milletvekillerinden cumhurbaşkanı olamaz' diyenlere Meclis Başkanı olarak, itiraz ediyorum...

Sezer'e karşı ortak aday
5 liderin 'Sezer' adında uzlaşmaları, vekilleri kızdırdı. Aynı taktikle liderlerini vurmaya hazırlanıyorlar.

11 aday Köşk için yarışacak
10'UNCU Cumhurbaşkanı'nı seçmek için ilk tur oylama bugün yapılacak.

Yalçıntaş: Sezer'in şansı var, ama...
FP'li Nevzat Yalçıntaş, dün, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı adaylığının devam ettiğini bildirdi.

Sezer'e destek istedi
ANAP lideri Mesut Yılmaz, "Sayın Sezer'in adaylığı, sorumluluk duygusuyla içimize sinerek yapılmıştır. Oyumu gönül rahatlığıyla Sezer'e vereceğim" dedi.

Sezer'e ilk turda oy yok
DYP Grup Başkanvekili Turhan, ortakların samimiyetinden şüphe ettiklerini söyledi.

"Oylamayı bekliyoruz"
FP Genel Başkanı Recai Kutan, 5 partinin imzaladığı mutabakatın arkasında olduklarını, ancak bir sorun çıkarsa 2. turdan itibaren kendi adayları Nevzat Yalçıntaş'ı destekleyeceklerini söyledi.

Somuncuoğlu evini terk etti
DEVLET Bakanı Sadi Somuncuoğlu Meclis'te önceki gece yaşanan saldırı olayından sonra güvenlik gerekçesiyle evini terk etti.

EKONOMİ
Türkiye yerine Mısır
Türkiye'ye yapılan yabancı sermayenin artması beklenirken, Pirelli, 250 milyon dolarlık yatırımı işgücünün pahalılaşmasını gerekçe göstererek dondurdu.

Gözler ekonomide
Cumhurbaşkanlığı seçiminde sona yaklaşılması, gözlerin yeniden ekonomiye çevrilmesine neden oldu. Ekonomi gündemi çok yoğun

"E-business fırsatı elinizden kaçıyor"
Türk bilişim sektörünün önde gelen firmaları, dün Intel liderliğinde düzenlenen "E-Ticaret ve İnternet Altyapısı" konulu seminerde buluştu.

'Evlilik fırsatlarını değerlendireceğiz'
Bülent Eczacıbaşı, şirket birleşmeleri konusunda hissi davranılmaması gerektiğini belirterek, "Önümüze çıkan fırsatları değerlendireceğiz" dedi

Birlikler özerkleşiyor
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Hazine, tarım birlikleri reformunu içeren tasarıda uzlaşma sağladı. Tarım birlikleri Anonim Şirket'e dönüşecek.

'Yılda 4 milyar $ kaçıyor'
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Hüsamettin Kavi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan'ın da katıldığı meclis toplantısında kaçak işçi sorununu dile getirdi.

'Yabancı sermayeyi ancak eşitlik getirir'
Arthur Andersen'ın Türkiye patronu Şaban Erdikler, yabancı sermayeyi çekmek için istikrarın yetmediğini, mutlaka sermayedar eşitliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi

Citroen Saxo Cup çekişmeli geçti
Citroen, uzun yıllardır dünyanın dört tarafında sürdürdüğü ralli geleneğini Baylas Otomotiv ve Mid Racing organizasyonunda ve Citroen Sport Türkiye önderliğinde Türkiye'ye getirdi.

Hyundai sahiplerine Euro 2000 şansı
Euro 2000 Kupası'nın resmi sponsoru olan Hyundai, ülke çapında bir kampanya başlattı.

Tekno-rekabet dönemi
Koçbank Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam, "Teknolojiye yatırım yapmayanların rekabet etmeleri mümkün değil" dedi

En iyi çıpa bizimki
Para politikasını "otomatik pilota" bağlayan Merkez Bankası Şili, İsrail ve Meksika örneklerini masaya yatırdı.

Soros 3 milyar dolar kaybetti
İngİlİz Sterlini'nin devalüe edileceğini, Rusya'nın çökeceğini önceden görüp ona göre pozisyon alan George Soros, teknolojik çöküş sırasında duvara çarptı.

Borsadan zirve denemesi
İMKB-100 Endeksi 18 Ocak'ta ulaştığı 19 bin 577'deki zirvesini geçmeyi deniyor. Dün 19 bin 235 puana kadar yükselen endeks, kapanışı 18 bin 582 puandan yaptı.

Deutsche Bank: 2.artırım yolda
Deutsche bank, Türkiye'nin kredi notunun en geç üçüncü çeyrekte bir kademe daha artırılacağı tahmininde bulundu.

Bosch'tan 330 milyon marklık dev yatırım
Bursa'da kurulu Bosch Sanayi'nin ek yatırımı Bosch Common-Rail Fabrikası dün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açıldı.

Tevfik Altınok Koç'tan emekli oldu
KOÇ Holding Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Tevfik Altınok, emekli oldu. Koç Holding'den yapılan açıklamada, Altınok'un emekliliğini isteyerek Koç Topluluğu'ndan ayrılma talebinin, Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunduğu bildirildi.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
İntikam tugayı
İkinci Dünya Savaşı sonrası İngiliz ordusunda özel bir tim kuruldu. Yahudi Tugayı'nın görevi Nazi SS subaylarını öldürmekti.

DHKP-C'li 20 kişiye ağır ceza
PARİS Mahkemesi, yasadışı DHKP-C örgütü üyesi 20 kişiyi, 8 yıl ile 18 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Cennette dehşet
Malezya'nın dalış merkezi Sipadan'da Filipinli aşırı dinci gerillalar tarafından kaçırılan 10'u turist 21 rehine için her iki ülkenin ordusu seferber oldu.

Merve'nin yeni adresi
Vatandaşlıktan çıkarıldıktan sonra ABD'ye giden Merve Kavakçı, "21'inci Asırda İslami Görüş"konulu konferansa katıldı ve Washington'a yerleşeceğini açıkladı

SPOR
Banko Denizli
Fenerbahçe camiası, yönetimi ve Fenerbahçeli spor yazarları teknik direktörlük için Mustafa Denizli ismi üzerinde birleşti.

Oğuz: Gurur duyarım
4 yıl sonra yuvaya dönmek için gün sayan İmparator, "Denizli de Parreira da futbol dünyasında çok önemli isimler. Onlarla çalışmak büyük zevk ve onur olur" dedi

Kaldı 90 dakika
G.Saray'ın çeyrek finalde rakibi bir sezon önce Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayan İspanyol Mallorca'ydı.

Transfer, UEFA finalinden sonra
G.Saray'ın Romen yıldızı Hagi'yi ilk hocası Bükkosi Yosil ile SABAH buluşturdu

Kararı 15 kişi verecek
F.Bahçe Başkanı Yıldırım, "Yönetim, teknik direktörü kesinleştirdikten sonra, 15 üye de yeni hocanın arkasında duracak. Kimse, 'Şu olsaydı... Bu olsaydı' demeyecek" açıklamasını yaptı.

Gitmek isteyeni tutmayız
F.Bahçe Futbol Şubesi Sorumlusu Şadan Kalkavan, Moldovan'ın Romanya'da yaptığı "4 maç sonra beni Fener'de kimse tutamaz" açıklaması için, "Kalmak istemeyeni zorla tutmayız" ifadesini kullandı.

Bunun Sydney'i de var
Atlanta Olimpiyatları'ndan beri 3.5 yıldır yarışmayan Naim Süleymanoğlu, sadece 4 ay idman yaparak katıldığı şampiyonada dünya rekoru bile deneyerek hedefini gösterdi.

Kartal yüksekten uçtu
Siyah-beyazlı takım Karşıyaka'yı bir kez daha devirerek seride 2-0 öne fırladı ve yarı finalist olma yolunda büyük bir avantajı ele geçirdi

Akcan da kalıyor
Siyah-beyazlı ekipte menajer Kadir Akbulut'un futbol komitesine haber vermeden Bosna-Hersek'e gitmesi yüzünden gelecek sezon görevine son verileceği öğrenildi

Sergen Trabzon'a heyecan getirdi
Yıldız futbolcu, "Şu ana kadar sadece Trabzon'dan resmi teklif aldım" dedi.

İSTANBUL
Sanki mini Türkiye
Bayramoğlu kuşbakışı, tıpkı Türkiye haritasının çizgilerini taşıyor.

Başkanlar hastanede
Anadolu yakası belediye başkanları Süreyyapaşa Hastanesi'nin önce bahçesini düzenledi, sonra hastaları tek tek ziyaret edip hatırlarını sordu.

Haydar Dümen gibi belediye
Eminönü Belediyesi'nin hazırlattığı kitapta yakası açılmadık cinsel bilgiler var.

Kadıköy'de balkonlar renk renk çiçek açacak
Başkan Selami Öztürk Kadıköylüler'e kendi elleriyle ücretsiz 200 bin fide dağıttı...

Yıkıldık ama ayaktayız
Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci "Depremle sarsıldık ama ilçeyi İstanbul'un parlayan yıldızı yapmak için her önlemi aldık" diyor.

Miniklerin şöleni
Çevre Koleji öğrencileri 23 Nisan ve konferans salonu açılışı için gösteri düzenledi.

Unutulmayanlar müzayedesi
Zeki Müren'in desenini çizdiği halı ve Michael Jakcson'ın şapkası satılacak

Berdush'un kerameti!
Eğlence mekanlarında fazla görünmeyenler bile Berdush'a akın ediyor

ETİ'S Yeşilyurt'ta
İki sanatçının ortağı olduğu güzellik merkezi yeni bir şube açtı

Kadıköy'de intihar
Akciğer kanseri olan Süleyman Yuva, yeğeni Hakan Eyilik'in sahibi olduğu Rıhtım Caddesi'ndeki Eysan Hotel'in 3. katından atlayarak canına kıydı...

Şeytan Pervin!
Pervin Karatay, sevgilisiyle patronunu soymaya kalktı. Yakalanınca da sevgilisini yalnız bıraktı

Şişli'de dükkan basıp sahibini vurdular
HALASKARGAZİ Caddesi üzerinde bulunan "Derimont" isimli dükkana gelen silahlı iki kişi, dükkan sahibi Fehmi Melek Üzüm'den üst katta bulunan boş dükkanın anahtarını istedi.

MAGAZİN
Göbeğin asıl sahibi bu kızmuş

Terim'e etten duvar

Pam'in tahtı tehlikede

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır