kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve'nin yeni adresi
Vatandaşlıktan çıkarıldıktan sonra ABD'ye giden Merve Kavakçı, "21'inci Asırda İslami Görüş"konulu konferansa katıldı ve Washington'a yerleşeceğini açıkladı

Meclis'e başörtüsüyle girerek uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden Merve Kavakçı, Washington'a yerleşeceğini açıkladı. Washington'da "21'inci Asırda İslami Görüş" konulu konferansa katılan Merve Kavakçı, kendisine yapılanların insan haklarına ve demokrasiye aykırı olduğunu savundu. Konferansa eşi Bekir Yıldız ile gelen Kavakçı, türbanlıları kastederek, Türkiye'deki kadınların haklarını savunmak üzere ev aldıklarını ve Washington'a yerleşeceklerini söyledi.

Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nde kurulu olan Hıristiyan-Müslüman Anlayış Merkezi ile Araştırma ve Çalışmalar Birleşik Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan Merve Kavakçı, konuşmasında türban konusuna ağırlık verdi. Afganistan'da kadınların zorla başlarını örtmesini protesto eden Türk kadın ve insan hakları derneklerinin, Türkiye'de başını örtmek istediği için ezilen kadınların haklarına sahip çıkmadığını kaydetti. Kendisinin de seçim çalışmalarını hep başı örtülü yaptığı halde, Meclis'e girdiğinde kendilerini demokrasinin savunucusu ilan eden kişilerin saldırısına uğradığını belirtti. Özellikle Başbakan Bülent Ecevit'in Meclis'te yaptığı konuşma ile linç olayını başlattığını, basının da bu saldırıyı desteklediğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından da ajan provokatör ilan edildiğini söyledi.

"FP İÇİN GELECEĞİM"
Kavakçı, Amerika Dışişleri Bakanlığı insan haklarından sorumlu müsteşar yardımcısı Harold Koh ile Dışişleri Bakanı'nın din hakları konusundaki özel temsilcisi Büyükelçi Syieple'den randevu istediğini ve Amerikan tarafının da bu isteği olumlu karşıladığını açıkladı. Kavakçı, Fazilet Partisi'nin genel kuruluna katılmak üzere 10 gün içerisinde Türkiye'ye döneceklerini de belirtti. Kavakçı'nın kocası Bekir Yıldız ise basın mensuplarına karşı saldırgan bir tutum takındı ve soruları yanıtlamaktan kaçındı.

Toplantıyı düzenleyen Georgetown Üniversitesi bünyesinde, Suudi ARAMCO şirketi aracılığıyla oluşturulan Araştırma ve Çalışmalar Birleşik Cemiyeti ise FBI tarafından Lübnan'daki Hizbullah ve Hamas örgütlerine para yardımı yaptığı gerekçesiyle soruşturma altına alınmıştı. Konferansta konuşan Amerikalı uzman Graham Fuller, Merve'nin Türkiye'de siyasal özgürlükler için mücadele ettiğini savundu. Toplantıda söz alan ve daha önce Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda görev yaptığı anlaşılan Murad Hofman ise Kemalizm'i komünizm ve faşizm ile bir olarak değerlendirirken, gelecek yüzyılın dinlerin parlama dönemi olacağını öne sürdü.

APAR TOPAR GİTMİŞTİ
Merve Kavakçı 6 ay önce evlendiği Bekir Yıldırım ve iki kızı ile önce Kanada'ya, oradan da Amerika'ya gitti. Vatandaşlıktan çıkarılan ve milletvekilliği düşürülen Kavakçı hakkında Ankara DGM'de hem türban eylemi hem de dinci terör örgütlerine yardım-yataklıktan fezleke hazırlanmıştı. Ankara DGM Kavakçı'yı yargılamak için Danıştay'ın milletvekilliği hakkında vereceği nihai kararı bekliyordu. Kavakçı bu yüzden Danıştay'ın kararından önce Türkiye'den ayrıldı. DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel hazırladığı fezlekede Kavakçı'nın Meclis'e türbanla girmesini "laik cumhuriyete meydan okuma" olarak değerlendirmişti. Yüksel, Kavakçı'nın yurtdışında yaptığı konuşmayı da "dinci terör örgütüne yardım" suçu kapsamına almıştı.

Savaş SÜZAL - WASHINGTON


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır