kapat

27.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Haydutluk
Siyaset bize tümüyle güneşli geçen bir gün göstermeyecek mi hiç? Kara bulutlar bizim kaderimiz mi?

ÇETİN ALTAN
Nihayet "İttihatçı"lık bitiyor mu?
"İttihatçı"lık, abartmalı bir hamaset edebiyatıyla, mesleksiz halk yığınlarındaki "kulluk" koşullanmasını, Padişah'dan koparıp; "kurtarıcı" olarak nitelendirilen militer bir siyasetçinin arkasına lehimlemekti.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Meclis halkı temsil ediyor mu?
Dün gazeteye telefonlar ve eletronik posta mesajları yağdı. Okurlarımız, meclisteki kavganın televizyon ekranlarından yayılan dehşet boyutunu protesto ediyor ve şaşkınlık belirtiyordu.

NECATİ DOĞRU
Köşk yazarlığı da bitecek!
Ahmet Necdet Sezer'in, bugün Meclis'te yapılacak seçimlerin ilk turunda 10. Cumhurbaşkanı seçilmesi bekleniyor. Birazcık abartılı bulabilirsiniz. Fakat kendimi tutamadım.

ASAF SAVAŞ AKAT
İyimserin mutluluğu
Son birkaç yıldır genelde iyimser yazılar yazdığımız biliniyor. Nedense kamuoyu daha çok iktisatçının nicel tahminleri ile ilgilenir.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Geçici vergide beklenen rötuş...
Sabah okurları anımsayacaktır, aylar önce bu köşede, geçici vergideki altı aylık beyan döneminin, üç aya indirilmesinin kaçınılmaz olduğunu yazmıştık.

AHMET VARDAR
MHP'ye hiç yakışmadı...
Bu köşede günlük dertlerle uğraşıp, birçok okuyucumun problemini çözmeye çalışarak yapıcı bir işle uğraştığımın farkındayım.

MURAT BİRSEL
Uçağı lokanta iskelesine bağlamak!
Kaptan pilot Hakan Osanmaz'dan bir mektup geldi, hızlı politik gündemde devreye sokamadım... Lakin "Ne güzel işler var, ne güzellikler var" diye hayallerimi süslüyor.

HINCAL ULUÇ
Sergen'e açık mektup!..
Sevgili Sergen, Buradaki "Sevgili" sözcüğü lafın gelişi değil.. Ben bu sözcüğü, sözlük anlamı ile ve gerçek kastım bu olduğu zaman söylerim.

ALİ KIRCA
Halk sezeceğine seçseydi!..
Cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün gizli oylama yapılıyor. 376 oyu bulan aday, Köşk'ün yeni misafiri olarak 16 Mayıs'ta Çankaya'ya çıkacak.. 376 bulunamazsa, pazar günü ikinci tur oylama var... Oysa, biz şöyle yazıyor da olabilirdik:

CENGİZ ÇANDAR
Bahar güneşi...
TBMM, bugün, muhtemelen Türkiye'nin 10.Cumhurbaşkanı'nı seçecek... Eğer bugün seçemezse, seçmesi gereken süre içinde mutlaka seçecek.

İLKER SARIER
Töre demokrasisi
Yeni bir kavram:"Töre demokrasisi!.." Bu kavramı dün MHP ortaya attı. Halk tarafından ülkenin 2. partisi olarak taltif edilen...

YAVUZ DONAT
Elveda Bursa... Elveda ey halkım!
BURSA Sabah, Ankara... Öğleden önce, Bursa... Öğleden sonra, İstanbul... Akşam, yine Ankara... Baba ile dün "dolu dolu" dolaştık.

RAUF TAMER
İlk tur...
Halk seçseydi hodri meydan'dı. Adaylar sokaklara iner, ekranlara çıkardı... Tartışırlardı. Onları tanırdık. Kıyaslardık. İyi yetişmiş her vatan evlâdına seçilme hakkı verirdik. Şimdi 11 aday var ama çoğunun ses tonu'nu bile bilmiyoruz. Özelliklerinden haberimiz yok.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır