kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hocalar'ın kavgası
Erbakancı gazete, Fethullah Gülen'i bombardımana tuttu: 28 Şubat, Fethullah Gülen irticasını temizleyecek. Kutan'a da savaş açtı: Saksağan kafalı Recai Efendi...

Ali Ekber ERTÜRK

Fazilet Partisi, kendi içindeki çekişmeleri aşamadan diğer islami kesimlerle kavgaya tutuştu. Necmettin Erbakan'ın sözcüsü durumundaki Elaziz Gazetesi, Fethullah Hoca'yı yerden yere vurdu. Erbakancı gazete "Asıl Tehlike İrticada" başlıklı yazıda Fethullah Gülen'i "irticacı" olarak tanımlıyor. Gazete, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, "28 Şubat devam ediyor" sözlerini de vererek, "Bu söz, sözde Müslümanlar'ın yüzünü buruşturuyor. Ama asıl karanlık oda çevrelerinin ödünü patlatıyor. Çünkü 28 Şubat sürüyorsa, Fethullah Gülen irticası temizlenecek, demektir" diye yazdı.

HADDİNİ BİL KUTAN
Erbakancı Elaziz'in asıl sürprizi, Recai Kutan oldu. Gazetenin, 22 Eylül tarihli son sayısında "Recai Efendi, kendine gel" başlığıyla 1. sayfada imzasız yayınlana şok yazıda, Kutan'ın "12 Eylül başkaldırıdır" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteriliyor ve "12 Eylül olmasaydı, çoktan toprakta çürümüştün bile. Recai Bey, haddini bil! Çizmeyi aşıyorsun!" denildi.

Yazı şöyle: "... Eğer 12 Eylül'ün cumhuriyet tarihinin en adil yargılaması olmasaydı, Recai Kutan çoktan toprakta çürümüştü bile. 12 Eylül karşıtları ya karanlık oda yarasalarıdır ya saksağan kafalı islamcılardır. Din dersi 12 Eylül sayesinde mecburi oldu. İslam enstitüleri, akademi bile yapılmak istenmezken, 12 Eylül sayesinde fakülte oluverdi. 12 Eylül öncesinde bir başörtüsü sorunumuz bile yoktu. Çünkü bir memurenin, öğrencinin başörtülü olması havsalanın bile alamayacağı bir şeydi!"

Yazının Kutan'la ilgili en önemli bölümü de, Kutan'ın "emanetçi" olduğunu ima eden bölüm oldu. Kutan'a, "saksağan kafalı" diyen yazı şöyle: ""Buğday hacca gitmiş, darıya; ben gelene kadar insanları aç bırakma, diye tembihte bulunmuş. Darı arkadan seslenmiş buğdaya; ben baklava da olayım mı? diye sormuş. Buğday; öyle boyundan büyük işlere karışmayasın, diye uyarmış. Bu bir halk deyimi, ya da temsili. Erbakan, bir süre sipere çekilerek, mücadeleyi yürütmek için cephe gerisinde karargahını kurunca, saksağan kafalı Recai Efendi'ye, sen cephede gözük, demişti. Boyundan büyük işlere karışmaya başladı."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır