kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kolay su böreği
Malzemesi
* 3 adet yumurta
* 1/2 litre süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2.5 adet yufka
* 100 gram peynir
* 1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tepsiye bir yufkayı buruşturarak serelim. Yufkanın kenarlarını dışarı sarkıtalım. Kalan yufkaları parçalayarak bekletelim. Parçalanmış yufkaları üç kısma ayıralım. Bir kısmını tepsiye aktaralım. Yumurtaları süt ile birlikte mikserle çırpalım. İçine sıvı yağı ekleyip, tekrar çırpalım. Parçalanmış yufkaların üzerine bu malzemenin üçte birini serpelim. Üzerine peynirli, maydanozlu karışımdan bir miktar koyalım. Kalan yufkaların yarısını tepsiye alalım. Üzerine tekrar, kalan sulu malzemenin yarısını aktaralım ve peynirli malzemenin yarısını serpelim. Kalan parçalanmış yufkaların tamamını tepsiye alalım. Kalan sulu malzemenin bir-iki kaşığını ayırıp, tamamını yufkaların üzerine gezdirerek, tekrar peynirli karışımdan serpelim. İlk yufkanın dışa taşan uçlarını tepsiye çevirelim. Sulu malzemeyi ve peynirli malzemeyi üç kerede tepsiye alalım. Tepsiyi bir-iki saat buzdolabında bekletelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır