kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

32 katlı gökdelen!
Binlerce kişinin öldüğü, onbinlerce kişinin evsiz kaldığı deprem sonrası televizyon ekranlarına çıkan hükümet üyeleri, belediye başkanları, profesörler, mimarlar, mühendisler ve hatta müteahhitler suçu genelde zemin etüdü yapılmamasına bağladılar...

- Balçık zemine 10 katlı bina dikilir mi?

- Bu zeminlerin çok katlı binaları kaldırmayacağı biliniyordu...

*

O zaman ben soruyorum;
Birinci derecede deprem kuşağında olduğu bilinen İstanbul'un Beylikdüzü'nde, zemini sağlam olmadığı iddia edilen Tüyap Fuar Merkezi'nin hemen bitişiğinde 96.5 metre yütksekliğinde 32 katlı bina inşaatına kimler, nasıl izin veriyor?

Bir belde belediyesi olan Kıraç'ın belediye meclis üyeleri nasıl oluyor da E-5'in kenarına böyle bir gökdelenin dikilmesi için plan değişikliği yapıyor... Bu inşaatı onaylıyor?

Ruhsatı veren Kıraç Belediyesi, Kaymakamlığa gönderdiği yazıda "Ruhsatı verdim ama inşaat başlamayacak" diyor...

Benim daha önce bu köşede çıkan yazım üzerine İstanbul Valiliği soruşturma başlatıyor... Bayındırlık Bakanlığı "Bu inşaatı durdurun" diye bağırıyor.. Ama gelin görün ki; gökdelenin sahibi, müteahhiti aldırmıyor... Çalışmalar devam ediyor...

*

Olası bir depremde yıkılıp E-5'i tıkayacak, kısacası İstanbul'un aort damarını kapatacak böyle bir inşaata izin veren Kıraç Belediye Başkanı Sonnur Yalnızoğlu bu konuda acaba ne diyor?

Neden çıkıp bir tek satırlık açıklama yapmıyor...

Hatta "Bu imar planının sahibi bizleriz, sorumluluğunu üstleniriz" demiyor...

Merak ettiğim; bu inşaatın sahibinin Sonnur Hanım'la bir akrabalığı olup olmadığı... Veya Kıraç Beldesi'ne bağış yapıp yapmadığı...

Üsküdar ve Beyoğlu'nda salma!
Para sıkıntısına düşen belediyeler halkın neredeyse canını alacak...

Örnek mi?

Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat "Yol Harcamalarına Katılım Payı" adı altında salma çıkarıyor... Seçim öncesi oy için söküp yeniden yaptığı kaldırımın, göz boyamak için döktüğü asfaltın parasını şimdi halkan istiyor..

Örnek mi?
Acıbadem Tatlı Sokak'taki evlere gönderdiği yaklaşık 4'er milyon liralık katılım paylarının hemen ödenmesini, aksi takdirde haciz işlemine gidileceğini belirtiyor...

Ya Beyoğlu Belediyesi'ne ne demeli?

Tabelaların metrekaresinden alınan 500 bin liralık vergiyi 10 milyon liraya yükseltiyor...

Düşünün; küçücük bir bakkal dükkânınızın kapısına 1 metre boyunda tabela asmışsınız...

Belediyeye 10 milyon lira ödeyeceksiniz...

Bir elektrik direğine 50x50 santim boyutunda bir ışıklı tabelâ koymuşsunuz 180 milyon lira vereceksiniz...

Belediyelerin kaynak sıkıntısı çektiğini, işçi ücretlerini ödeyemeyecek duruma geldiklerini biliyorum...

Ama halka zulüm edip salma çıkarmalarına bir anlam veremiyorum...

Ortaköy'e motor seferi
Akşam saatlerinde Ortaköy'e, gitmek isteyenler sahil yolunda saatler kaybediyor... Dolmabahçe önünden başlayan dur-kalk İstanbullular'ı canından bezdiriyor... Bu durum yıllardır devam ediyor ve kimse bir önlem düşünmüyor... Daha doğrusu düşünmüyordu... Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu çözüm buldu... Beşiktaş'tan Ortaköy-Arnavutköy ve Bebek'e motor seferleri başlatılacak... Direksiyon başında sinir olmak istemeyenler bu motorlardan yararlanacak...

Dert köşesi

Çöp dağları
KOCAMUSTAFAPAŞA Arabacı Beyazıt mahallesi Sebzeci Sokak'ta oturuyoruz. Çöplerimiz haftanın iki günü alınıyor ama yetersiz kalıyor. Herkes çöpünü sokağa bıraktığı için çöp dağları oluşuyor...

Şükran Ergen

MALTEPE
Yolu düzeltin

GÜLENSU Mahallesi 38. Sokak sakinleriyiz. Planda sokağımız 40. sokak ile bağlantılı görülüyor. Yolumuzun 30 metrelik bölümü düzeltilse bu bağlantı sağlanacak. Bu yüzden sokağa girmek için araçla 1.5 kilometre dolaşmak zorunda kalıyoruz. Ayhan Çobanoğlu

ŞİŞLİ
Uyuyamıyoruz

KURTULUŞ Eskişehir Mahallesi Akağalar Caddesi'nde karşılıklı iki oto yıkama yeri yüzünden sabahlara kadar uyuyamıyoruz. Takyikli su sesi, bağırış çağırışlar, araba gürültüsü yüzünden huzurumuz kalmadı.

Sokak sakinleri

K.ÇEKMECE
Konteynır yok

DR. ALİ Demir Caddesi'nde devamlı çöpler birikiyor. 1 kilometrelik yolda tek bir konteynır olduğu için yetmiyor. Ayrıca çöp toplayan ekipler,çeşmeden aşağı inmedikleri için çevre bir mikrop yuvasına dönüşüyor. Şenol Çiçek

EYÜP
Pierre Loti yolu

HAFTA sonu ailece Pierre Loti kahvesine yürüyerek gitmeye karar verdik. Hava kararmaya başlamıştı. Ancak yürüdüğümüz yolda yanan bir tek lâmba görebildik. Böylesine turistik bir mekânın yolunun aydınlatılması gerekir.

Taner Çalışır

AVCILAR
Bacacı gelmiyor

AMBARLI Mahallesi Hikmet Sokak'ta doğalgaz çalışması tamamlandı. Ne var ki, bizlerden gazın verilebilmesi için baca kontrollerinin yapılması istendi. Bu işi yapanların da numarasını verdiler. Bir aydır gelip kontrol etmelerini bekliyoruz.

Sokak sakinleri

İstanbul başkanlarına not veriyor

KADIKÖY
Sınıfta kaldı

YENİ SAHRA Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi Sabır Apartmanı'nın en alt katındaki camları kırık boş dükkan köpeklerin yuvası haline geldi. Bir aydır belediye yetkililerini uyarıyoruz. Ne gelen var ne giden. Bence başkan sınıfta kaldı.

Engin Cansız

10 veriyoruz
KAYIŞDAĞ'da oturuyoruz. Başkanımız Selami Öztürk'e sadece çöplerin toplanmasında gösterdiği üstün başarıdan dolayı 10 üzerinden 10 vererek teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mahalle sakinleri

Not vermem
YENİ SAHRA'nın sorunlarına 19 yıldır el atılmadı. Yollarda asfalt yok, kaldırım yok, çöp konteynırı yok. Kısacası hizmet görmüyoruz. Bu yüzden de not vermiyorum.

Müzeyyen Özdemir

Notum orta
BAŞKAN Selami Öztürk'e benim notum orta. Belediye hizmetlerimiz iyi ama şu Kurbağalıdere'nin ıslahı ne zaman bitecek merak ediyorum. Kış geliyor, yine unutulacak.

Nazmiye Türkürer

SARIYER
Kırık veriyoruz

PINAR Mahallesi Balaban Caddesi sakinleriyiz. Mahallemizin bütün cadde ve sokakları asfaltlandığı halde belediyemiz bizim caddeyi unuttu. Yazın toz-toprak içinde kaldık. Şimdi çamur içinde kalacağız. Benim notum kırık..

Ahmet Şen

Sıfır aldı!
BAŞKAN Sedat Özsoy'un ilk icraatı kendisine bir Audi marka araç almak oldu. Zümrütevler Mahallesi'nin alt yapısı yok. Yağmurda sokağa çıkamıyoruz. Sadece kendini düşünen başkan 10 üzerinden ancak 0 puan alır.

Ali Gökçe

MALTEPE
Başkan'a 0.1 puan!

ADATEPE Şehit Hikmet Alp Caddesi'nin arkasındaki Köroğlu Sokak'ta oturuyorum. 400 metrekarelik yere 12 katlı bina izni veriliyor. Çevremizde bunun bir örneği yok. Bu yüzden başkanımız Bahtiyar Uyanık'a ancak 0.1 puan verebilirim.

Serap Cesur

Notumuz düşük
ZUHURATBABA stadın yanındaki Sağlık Sokak'ta oturuyoruz. Aydınlatma lâmbalarımız bir yıldır yanmıyor. Yalnız seçim arefesinde göstermelik olarak yaktılar. Başkanın böyle sorunlardan haberi olmazsa notumuz da düşük olur.

Hikmet Topçu

ŞİŞLİ
Tam puan

İZZETPAŞA Mahallesi Fırın Aralığı Sokak'ta oturuyoruz. Çöplerin alınmından, sokaklarımızın yıkanmasından, ilaçlama yapılmasından çok memnunuz. Başkanımız Mustafa Sarıgül'den çok memnunuz ve tam puan veriyoruz. Yüksel Mataracı

Benden 3
Haleli Mahallesi, Melihşah Sokak'ta oturuyorum. Çöplerimiz iyi toplanmıyor, yarısı yollarda kalıyor. Ve sokaklarımız süpürülmüyor. Başkan Sarıgül'e bir not vermem gerekiyorsa o da ancak üç olur. Ozan Özdinç

Dört dörtlük

GÜLBAHAR Mahallesi Kumru Sokak'ta oturuyoruz. Sarıgül'den çok memnunuz. Deprem günü ailesini alarak bütün sokakları dolaşarak vatandaşları sakin olmaya çağırması başkanımızın dört dörtlük olduğunu gösterir.

Kadir Türkcan

Teşekkürler
BAŞKANIMIZ Mustafa Sarıgül bütün vaatlerini yerine getiriyor. Sokaklardaki bütün aydınlatma lâmbaları tamir edilerek yanar hale getirildi. Çocuklarımız geceleri rahatlıkla eve girip çıkabiliyorlar. Temizlik ekipleri ise harika çalışıyor.

Salih Güney

EMİNÖNÜ
Sıfırlarla doldu

ÇÖPLERİ Kaymakamlık topluyor, lokantaları İl Sağlık Müdürlüğü denetliyor, maaşları bile ödeyemiyor. Başkanımız Lütfi Kibiroğlu ne iş yapar? Bu işi bilmiyorsa yanına bu konularda tecrübeli yardımcılar alsın. Kısacası başkanın karnesi sıfırlarla doldu.

Osman İnal

Tabii ki sıfır
ESKİ başkanı arar hale geldik. 6 aydır Eminönü'nde hiç bir hizmet görmedik. Çöp, işportacılar, trafik sorunları her geçen gün artıyor. Başkan uyuyor. Notum tabiki sıfır olacak.

Doğan Muşlu

KAĞITHANE
Yol biterse 10

BAŞAK Konutları sakinleriyiz. İki yıldır dere kenarından Şişli'ye giden caddenin yolu bir türlü yapılamadı. çocuklarımız okullarına nasıl gidip gelecekler? Eğer başkanımız bu yolu bitirmeyi başarırsa bütün puanlarım onun olacak.

Hacer Bağcı

Görmüyoruz ki!
BAŞKANIMIZ Arif Calban yaşıyor mu? Bir şey yaptığını görmedik. Hizmet beklediğimiz yok ama nerede olduğunu bilmeye hakkımız var. Başkanı bulabilsek notumuzu vereceğiz.

Furkan Kulelioğlu

Sıfır haketti!
OKMEYDANI Sadabat Teras evlerinin üst tarafında oturuyoruz. Mahallemizdeki çocuk parkı park olmaktan çıktı. Yollarımız asfaltsız, çamur ve pislik içinde. Başkanımız çalışmıyor. Çalışmayana da not olarak sıfır verilir.

Abdurrahman Potur

BEŞİKTAŞ
Notumuz kırık

LEVENT Nisbetiye Caddesi esnaf ve sakinleriyiz. Çevremizdeki sorunlar için Başkan Yusuf Namoğlu'ndan iki aydır randevu istiyoruz. Ama bir türlü kendine ulaşamadık. Halk toplantılarını da iptal etti. Bu yüzden başkana notumuz düşük oluyor. Mustafa Özgün

AVCILAR
Not bile vermem

BİZLER depremzedeler olarak perişan durumdayız ve yaşam mücadelesi veriyoruz. Başkanımız Mustafa Değirmenci ise işin fiyakasında. Not değil, hiçbir şey vermem. Mahmut Güneş

Sıfır etmez
BİZLER deprem mağdurları olarak Çukurceşme Sokak'ta kendi imkanlarımızla çadır kurduk. Başkanımız Mustafa Değirmenci bir gün gelip hatırımızı bile sormadı. Kısacası hiç bir notu haketmedi. Esen Yıldırım

Sıfır veriyorum
DOĞANCILAR Mahallesi Demir Sokak'ta oturuyoruz. Yollarımıza asfalt döküldü. Şimdi belediye herkesten 15'er milyon lira para istiyor. Belediyemizden tek hizmet gördük karşılığında para istiyor. Bence başkanın notu sıfır.

Aslan Lazoğlu


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır