kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mezra gibi!
Burası Küçükçekmece Bayramtepe Mahallesi Osmanlı Caddesi

KÜÇÜKÇEKMECE'ye "İstanbul ilçesi"demeye bin şahit ister. Hakkari'de bile bu kadar bakımsız, döküntü, kışın çamur yazın toz toprak içinde bir ilçenin, hatta mezranın bulunduğu şüpheli.. Hizmetin zerresinden nasibini alamayan ilçe halkı isyanlarda. Sokaklar asfaltsız, bir tek yeşil alan yok, altyapı sıfır.

İLÇE akıl almaz bir mahrumiyetin, "çarpık kentleşme tahribatı"nın pençesinde kıvranıyor; yılların birikimi olan perişanlığını, kötü kaderini bir türlü aşamıyor. Belediye Başkanı Halidun Özbatur ise ortalıkta hiç görünmüyor. O da, ilçenin sorunlarına ilgisiz kalan eski başkanları aratmıyor, halkı hayal kırıklığına uğratıyor.

RAMAZAN YAZGAN

İlçe halkı haykırıyor: Neredesin Halidun Başkan!

Yol yok
Yollar çok bozuk, delik deşik. Sokaklar toz dumandan geçilmiyor. Kışın her taraf çamur deryası. Belediye sorunlara el atmak, yolları asfaltlamak için kılını kıpırdatmıyor.

Bıktık
Tam 15 yıldır hizmet görmüyoruz. Yazın toz kışın çamur bizleri canımızdan bezdirdi. Belediye hiç bir hizmet yapmıyor, vatandaşın halini sormuyor. Varlığıyla yokluğu aynı.

Sıfır
Burada hizmetten eser yok. Bunca yıllık esnafım, belediyenin hiç bir hayrını görmüş değilim. Önceki belediye hizmet vermiyordu, bu başkan da onları aratmıyor.

Sormuyor
Başarısız başkanlar bizim kaderimiz. Vatandaşa 'Halin nedir' diye soran yok. Halidun Özbatur'un yüzünü gören cennetlik. Vatandaşla hiç bir diyaloğu yok, adeta kaçıyor.

Uyuyor
Başkan kendi dalgasında. İlçenin bir sürü derdi dağ gibi yığılmış bekliyor. Düzgün hiç bir işimiz yok. Ama belediye kulak üstüne yatıyor. En ufak çaba göstermiyor.

Bataklık
Küçükçekmece dev bir bataklık. Çamurdan tozdan kurtulamıyoruz. Bu belediye ne işe yarıyor, merak ediyorum. Belediye olmasa, kendi başımızın çaresine daha iyi bakarız.

Sır gibi
Belediye Başkanımız bizim için bir sır gibi. Ne yüzünü görebiliyoruz, ne de bir icraatını izliyoruz. Bundan öncekiler gibi o da halktan tamamen kopuk ve sorunlara ilgisiz.

Nerede
Her yer pis, çöp alınmıyor, park yok, yollar asfaltsız. Bu ilçenin bir belediyesi varsa acaba nerede? Belediye Başkanı ve görevlileri sanki yer yarılıp içine girmişler...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır