kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cezaevi: Cephanelik
Siparişle cinayetler işleniyor, çeteler arası kanlı çatışmalar oluyor, babalar cep telefonları ile işlerini idare ediyor... Bunlar dışarda değil cezaevinde oluyor

Cezaevlerinde yine isyan çıktı, yine kan dökülüyor. Aslında bu yineler o kadar sık oluyor ki neredeyse vaka-ı adliyeden sayılıyor. Daha Temmuz ayında 69 gün süren eylemler tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmış uzun saatler süren pazarlıklardan sonra ancak çözüme ulaşılmıştı. Geçen hafta Bayrampaşa cezaevinin içinde Çakıcı'nın adamları kurşun yağmurunu tutulmuş 7 kişi ölürken 3 kişi yaralanmıştı. Nuriş lakaplı mafya babası Nuri Ergin'in talimatı özel koğuşta kalan Sabancı suikasti sanığı Mustafa Duyar'ın canına mal olmuş, çok geveze olduğu gerekçesiyle dolandırıcı Selçuk Parsadan da beynine bir kurşun yemişti.

ÖRNEKLER BOL
Saymakla bitmeyen bu kanlı olay örneklerine kısa bir süre hapiste kalan Sedat Peker'in koğuşunu ve hatta tüm hapishaneyi beyaz eşya ile donatması haberini de traji komik bir ayrıntı olarak eklemek gerekir.

Cezaevleri ile ilgili dışarıya yansıyan haberler, işlerine gelmedimi mahkumların sayım vermediklerini, gardiyanları hatta hapishane yöneticilerini rehin aldıklarını, arama yapılmasına izin vermediklerini, yapılan nadir aramalarda da tabancanın her çeşidinden uyuşturucuya, bıçaktan cep telefonlarına her türlü yasak araç gereçe sahip olduklarını gösteriyor.

Koğuşlara kadar kadın girdiği, cezaevi yöneticilerine para verip dışardan istedikleri her şeyi getirttikleri, karanlık işlerini kaldıkları koğuştan talimatla yürüttükleri diğer bilinen olaylar.

ÇARESİZ KALINIYOR
Cezaevlerinde yaşanan bu skandallara karşılık yetkililerin eli kolu bağlı kalıyor. En son Bayrampaşa'daki kanlı hesaplaşmadan sonra açıklama yapan Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk bile çaresizliğini belli ederek, tek çözümün oda sistemi olduğunu söyledi. Sistemdeki bu başı bozukluk için bel bağlanan tek kişilik odaların hayata geçmesi ise açılan ihalelerin bir an önce sonuçlanmasına bakıyor.

NELER OLMUŞTU?
* 20 Eylül 1999- Bayrampaşa'da çatışma. 7 ölü

* 29 Temmuz 1999- Zonguldak Özel Tip Cezaevini Çakıcı'nın adamları ele geçirdi.

* 21 Temmuz 1999- 6 cezaevinde isyan çıktı.

* 4 Mart 1999- Nevşehir Cezaevi 2. Müdürü cep telefonu ve 17 bin dolar sokarken yakalandı.

* 18 Şubat 1999- Çankırı E-Tipi Cezaevi'nde, bir mahkumun ölümüyle ilgili birinci müdür suçlandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır