kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ceylan, Aydın ve Yüksel için de dava açılıyor
Yalova Cumhuriyet Savcılığı, 17 Ağustos depreminde yüzlerce kişinin öldüğü Ceylankent, Aydınkent ile Yüksel Sitesi sorumluları hakkında, 'tedbirsizlik, dikkatsizlik ve acemilik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açıyor.

Yalova'da Aydın, Ceylan ve Yükselkent sitelerinin yıllar önce yapıldığını söyleyen Yalova Başsavcısı Metin Fadıllıoğlu, "Soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Ama binalarla ilgili muhatap bulamıyoruz. Binaları yapanların kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor. Kimlik tespitleri yapılır yapılmaz dava açılacak ve bir sonuca bağlanacak" dedi.

Kamuoyunda sıkça tartışılan ve oldukça fazla ölümün yaşandığı Çiftlikköy ilçesindeki Ceylankent, Aydınkent ve Yüksel Sitesi ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını bildiren Fadıllıoğlu, "Ceylankent, Yüksel Sitesi ve Aydınkent sorumluları hakkındaki davayı bugün (dün) açıyoruz" dedi.

Fadıllıoğlu, binaların yapımında görev alan bazı sorumluların öldüğünü veya adresinin tespit edilemediğini, buna rağmen soruşturmanın tamamlanarak, dava aşamasına gelindiğini belirtti.

Umut TÜTÜNCÜ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır